Hlavní obsah

Pavel Šporcl vyráží na vánoční turné

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houslista Pavel Šporcl vyráží na tradiční vánoční turné. S novým programem zavítá do devíti měst. Společně s hosty, sopranistkou Janou Šrejmou Kačírkovou a harfistkou Janou Bouškovou předvede skladby mistrů z období baroka i klasicismu a nebude chybět výběr z jeho vánočního alba Christmas on The Blue Violin.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Šporcl

Článek

Turné začne v brněnském Sono Centru 27. listopadu a skončí ve Velkém sále pražské Lucerny 19. prosince. Speciálním hostem tohoto koncertu bude zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová.

V první polovině koncertů zazní barokní skladby a koncerty pro housle, smyčce a basso continuo Antonia Vivaldiho, Georga Friedricha Händela, Johanna Pachelbela, Jeana-Marie Leclaira a dalších. Barokní program zakončí Concerto grosso č. 8 g moll op. 6 Vánoční Arcangela Corelliho. Druhou polovinu bude tvořit program sestavený z vánočních melodií, písní a koled z celého světa ve speciálních aranžích pro sólové housle a orchestr.

„Každý z koncertů bude nepatrně jiný, ale vždy připravovaný se záměrem potěšit posluchače, oslovit všechny, kteří mají rádi adventní čas a Vánoce,“ uvedl Šporcl.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám