Hlavní obsah

Pohádka Čertí brko představuje další písničku

Pohádka pro celou rodinu Čertí brko vstupuje do kin 29. listopadu. V hlavních rolích se představí Judit Bárdosová, Jan Cina a Ondřej Vetchý.

Čertí brkoVideo: Falcon

 
Článek

Co dělají čerti, když náhodou nikdo nehřeší? Mají volno, a tak mohou vyrazit na pivo a přitom si pěkně zazpívat. Během natáčení čerti vypili celkem 50 litrů piva – samozřejmě nealkoholického. Veselit se pro ně nic jednoduchého, jak přiznal jeden z pekelníků, herec Václav Kopta.

„Ve filmu nejen zpívám, ale dokonce i tančím, což v letošním horkém létě a v tom hustém čertovském kožichu bylo docela náročné,“ prozrazuje čert s hodností Podlucifera. Autory hudby k filmu jsou Marek Doubrava a Viktor Ekrt. Filmovou hudbu natáčelo 85 hudebníků 4 dny.

Pohádku Čertí brko viděl v rámci letošního festivalu Juniorfest i americký režisér a spoluautor animovaného hitu Kung Fu Panda John Stevenson, který pracoval i pro studio DreamWorks a jako tvůrce storyboardů se podílel na animovaných velkofilmech Shrek, Shrek 2 nebo Madagascar. „Myslím, že ten film je skvělý,“ složil pak tvůrcům poklonu. „Je zábavný, okouzlující, zahraný s lehkostí, opravdu jsem si ho užil,“ říká John Stevenson, dále chválí výpravu i kameru a dodává: „Dobrý rodinný film je prostě jen dobrý film, který funguje stejně tak pro mladé jako starší diváky. A Čertí brko je nápaditá fantazie, u níž se může bavit každý.“

V dalších úlohách se objeví nedávno zesnulý Marián Geišberg jako Markétčin otec, jako trio pytlovských vykuků Jan Budař, Tomáš Jeřábek a Jiří Maryško, obyvateli Pytlova se rovněž stanou Marek Daniel a Jana Plodková či Michal Dalecký, v pekle bude úřadovat i Jakub Žáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám