Hlavní obsah

The Glitch Mob v Praze

Právo, ŠH

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražského klubu Roxy míří The Glitch Mob, elektronické hudební trio z Los Angeles.

Foto: Profimedia.cz

The Glitch Mob

Článek

V květnu vydalo třetí album See Without Eyes a ve středu 21. listopadu ho muzikanti edIT (Edward Ma), Boreta (Justin Boreta) a Ooah (Josh Mayer) představí v Praze.

„Sledovat, jak písně s publikem rostou a jak lidé reagují, je vždy dobrodružství. Než si je lidé pořádně poslechnou a vytvoří si k nim vztah, chvíli trvá. Pak je ale neuvěřitelný pocit, když nám fanoušci vyprávějí, že se naše hudba stala součástí jejich životů. To je pro nás pocta,“ říká Boreta.

Doma ve Spojených státech vystupují The Glitch Mob s elektronickým hudebním nástrojem Blade 2.0, jejž si nechali vyrobit na míru pro své koncerty.

„Do Evropy ho bohužel nebereme, připravili jsme ale speciální audiovizuální show, takže to i bez něj bude zábava,“ slibuje hudebník a dodává, že ke skládání písní skupina nástroj nevyužívá, jde jen o koncertní doplněk. Při práci na nových písních si vystačí s laptopem.

„Baví nás propojovat publikum, technologie a hudbu. Snažíme se vystoupení posunout dál a neustále hledáme nové cesty. V tomhle ohledu je současná doba vzrušující, protože nemáme představu, co přijde dál,“ vysvětluje Boreta, jeden ze členů skupiny, která vznikla před dvanácti lety a v roce 2010 debutovala albem Drink The Sea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám