Hlavní obsah

Seasick Steve. Podivný bluesman vylezl ze smeťáku a stal se hvězdou

Novinky, Stanislav Dvořák

Steven Wold alias Seasick Steve je bývalý bezdomovec, který se stal hudební hvězdou a dnes si „tyká” s Nickem Cavem, Jackem Whitem nebo bývalým basákem Led Zeppelin Johnem Paulem Jonesem. Po festivalu Colours of Ostrava potěší české příznivce 25. března v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: Arts Marketing

Seasick Steve

Článek

Steve Wold utekl z domova ve třinácti, cestoval na nákladních vlacích, hledal brigády na farmách a byl bezdomovcem. Až v pokročilém věku se mediálně proslavil a vydával úspěšná alba, dvakrát získal nominaci na Brit Awards a začal hrát na největších světových festivalech jako Glastonbury či Roskilde.

Seasick Steve si zahrál s Nickem Cavem, Jackem Whitem, Johnem Paulem Jonesem z Led Zeppelin či písničkářkou KT Tunstall.

Foto: Aleš Honus, Právo

Sesick Steve

Občas používá vlastnoručně vyrobené nástroje z krabic, plechovek nebo poklic od aut, jindy hraje na normální elektrické kytary. V každém případě jde o hodně drsné blues s prvky punku. Vypráví příběhy o tulácích a kriminálnících, ale má i pár romantických kusů.

Vstupenky budou v prodeji od 20. listopadu 10:00 v sítích GoOut a Ticketportal za 850 Kč na stání a 1100 Kč VIP na balkon.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám