Hlavní obsah

Slipknot zahrají příští rok v O2 areně

Právo, Jaroslav Špulák

Jedna z nejslavnějších kapel na světě, jež vystupuje v maskách - to jsou američtí rockoví Slipknot. Příští rok se opět představí v Praze. Jejich koncert se odehraje 11. června v O2 areně. Vstupenky v cenových relacích od 1090 až 1690 Kč budou v prodeji od 2. listopadu.

Foto: archív Live Nation

Skupina Slipknot stojí též na vizuální stránce.

Článek

Kapela momentálně usilovně pracuje na nové desce, kterou by chtěla na svém nadcházejícím evropském turné představit. Zazní ale samozřejmě i její největší hity z předešlých alb.

Slipknot přišli na svět v roce 1995. První eponymní album vydali v roce 1999. Následovaly desky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a .5: The Gray Chapter (2014). Poslední dvě kolekce se dostaly na první příčku amerického žebříčku Billboard 200.

Kapela si vysloužila i několik nominací na prestižní ceny Grammy, z nichž jednu v roce 2006 proměnila na vítězství, když ji v kategorii Nejlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget.

V roce 2010 členy formace otřásla smrt baskytaristy Paula Graye, který zemřel po neúmyslném předávkování se léky proti bolesti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám