Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mars, Až přijde válka, Hovory s TGM, Jak se moří revizoři či Králové zlodějů

Právo, Věra Míšková

Mars je film o láskách i odpadcích, které sbíráme na Zemi a nakonec je odneseme i na jinou planetu. Varovné poselství nese dokument Až přijde válka. Jan Budař a Martin Huba jako Karel Čapek a prezident Masaryk spolu rozmlouvají ve filmu Hovory s TGM. Komedie Jak se moří revizoři je o obyčejné maloměstské rodině. Podle skutečného případu vznikli Králové zlodějů. Na Chesilské pláži se odehrává bolestná romance o nenaplněné lásce.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Mars

Trailer k filmu MarsVideo: CinemArt

Marťanskou vědeckou stanici udržuje v nouzovém režimu zastaralý robot Bot. Přežil pět bouří, četl jen komiks o Indiánech a několikrát ho trefil blesk. Už nechce být sám, ale když přiletí česká výprava, brzy zatouží po době, kdy lety na Mars dávno vyšly z módy. Film se natáčel v poušti Utahu v autentickém prostředí modulu pro simulace pobytů na Marsu.

Mars, Česko 2018, komediální drama, 85 min., režie: Benjamin Tuček, hrají: Petra Nesvačilová, Tereza Nvotová, Halka Třešňáková, Ondřej Doule, Jiří Havelka a další.

Až přijde válka

Až přijde válka Video: Bontonfilm

Dokument, uvedený na prestižním filmovém festivalu Berlinale, představuje skupinu mladých slovenských mužů, kteří vytvářejí v domobraně totalitní systém založený na slepé kázni, izolaci a strachu. Jejich šéf trvá na drsných pravidlech a věří, že jeho organizace má budoucnost. Je odhodlaný se svou vizí oslovit společnost a stát se velkým politikem.

Až přijde válka, Česko/Chorvatsko 2018, dokument, 76 min., režie: Jan Gebert.

Hovory s TGM

Hovory s TGMVideo: Bontonfilm

Scenárista Pavel Kosatík vycházel při psaní filmového scénáře z knihy Hovory s TGM, ale i z dosud nezveřejněných Masarykových dopisů. Film nabízí debaty o světě, o politice i politicích, o Češích, i o lásce, o ženách a zradách, které spolu vedli Karel Čapek a Tomáš G. Masaryk na podzim roku 1928 v zámecké zahradě v Topolčiankách.

Hovory s TGM, Česko 2018, historický, 80 min., režie: Jakub Červenka, hrají: Jan Budař a Martin Huba.

Jak se moří revizoři

Jak se moří revizoři Video: APK Cinema

Otec rodiny je dopravní revizor, matka ujíždí na slevových portálech, výhodných nákupních akcích a soutěžích, syn Marko spěje k dráze úspěšného zločince a sebevědomá dcera Karin využívá své půvaby naplno. Nová česká komedie si klade za cíl pobavit a lehkou satirou ukázat nešvary současnosti.

Jak se moří revizoři, Česko 2018, komedie, 99 min., režie: Eva Toulová, hrají: Petr Batěk, Dana Morávková, Michaela Tomešová, Ladislav Ondřej a další.

Králové zlodějů

Ukázka z filmu Kings of ThievesVideo: Studio Canal

V dubnu 2015 došlo v Londýně k největší loupeži v historii Velké Británie. Během velikonočního víkendu zmizely z úschovny klenotů v Hatton Garden šperky a peníze za více než 200 miliónů liber. Pátrání po lupičích pak přineslo odhalení, které ve světě vyvolalo doslova senzaci: geniální loupež měl na svědomí gang důchodců a vysloužilých podvodníků.

Králové zlodějů, Velká Británie 2018, krimi, 108 min., režie: James Marsh, hrají: Michael Caine, Jim Broadbent, Ray Winstone, Tom Courtenay, Charlie Cox a další.

Na Chesilské pláži

Na Chesilské pláži Video: AČFK

Je léto roku 1962 a Anglie bude ještě minimálně rok čekat na beatlemánii i sexuální revoluci. S hlavními hrdiny Florence a Edwardem se poprvé setkáváme během jejich svatebního dne. Když se pomalu začne blížit okamžik prvního manželského sexu, do pokoje se vkrádá trapnost. Po katastrofálním pokusu následuje hádka a zásadní rozhovor na Chesilské pláži…

Na Chesilské pláži, Velká Británie 2017, romance/drama, 110 min., režie: Dominic Cooke, hrají: Saoirse Ronanová, Billy Howle, Emily Watsonová, Anne-Marie Duffová a další.

Čarodějovy hodiny

Čarodějovy hodinyVideo: Vertical Ent.

Desetiletý Lewis se po smrti rodičů odstěhuje do panského sídla strýce Jonathana, kterého si oblíbí stejně jako jeho sousedku. V domě se však dějí podivné věci, strýček i jeho sousedka totiž ovládají kouzla. Lewis pomáhá svému kouzelnickému strýčkovi vypátrat hodiny, které by svou kouzelnou mocí mohly způsobit konec světa.

Čarodějovy hodiny, USA 2018, fantasy, 105 min., režie: Eli Roth, hrají: Jack Black, Cate Blanchettová, Owen Vaccaro, Kyle MacLachlan a další.

Tina a Vore

Tina a VoreVideo: Pilot Film

Podivínská celní úřednice Tina má nepřirozeně vyvinuté čichové schopnosti: dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí strach, úzkost, provinění i jiné emoce.

Při odhalování pašeráků je úspěšná, ale její soukromý život za moc nestojí. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného vyvrhele jménem Vore.

Tina a Vore, Švédsko/Dánsko 2018, fantasy romance, 108 min., režie: Ali Abbasi, hrají: Eva Melandeovár, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson, Ann Petrénová a další.

Halloween

Halloween Video: CinemArt

Čtyřicet let po filmu Předvečer svátku všech svatých, v němž dokázala jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse, Laurie stále čeká na jeho návrat. Žije v ústraní, zoufale si nerozumí s dcerou, která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, protože Myers je nejpřísněji střežen v psychiatrické léčebně. Jenže se blíží Halloween...

Halloween, USA 2018, horor/thriller, 106 min., režie: David Gordon Green, hrají: Jamie Lee Curtisová, Judy Greerová, Virginia Gardnerová, Andi Matichak a další.

...a dělo bylo ještě žhavé

...a dělo bylo ještě žhavé Video: Balkanfilm

Malý srbský chlapec přichází v roce 1994 ve válce o rodiče. Utrpí šok a přestane mluvit. Ve zdemolovaném bytě jej najde bosenská sousedka. Vezme jej k sobě, chlapec ale neustále utíká do svého zdevastovaného bytu. S bývalým spolužákem, který jej učí, jak v obléhaném městě přežít, se dostává předčasně do světa dospělých plného násilí, strachu, alkoholu a kriminality.

...a dělo bylo ještě žhavé, Srbsko, Bosna a Hercegovina 2014, drama, 100 min., režie: Slobodan Skerlić, hrají: Stanislav Ručnov, Slavko Štimac, Anita Mančićová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám