Hlavní obsah

Cocotte Minute natočili nový klip na Točníku

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská rocková skupina Cocotte Minute vydala ve druhé polovině září novou studiovou nahrávku Veď mě. Dnes představuje videoklip ke skladbě Králům koruny, který má na Novinkách.cz premiéru.

Nový klip kapely Cocotte MinuteVideo: archív kapely

 
Článek

Podle prvních reakcí je nové EP Veď mě novým milníkem v hudební historii kapely, která se na hudební scéně pohybuje více než patnáct let. Na špičkové produkci si zakládá po celou dobu své existence.

Jako první klip z EP Veď mě Cocotte Minute představují skladbu Králům koruny. Skladba byla shodou okolností první, kterou asi před rokem dokončili s producentem EP Mikem Wolffem, a zároveň první, kterou naživo hráli na loňské koncertní šňůře.

„Ohlasy na novou desku a speciálně na tuto skladbu jsou naprosto výjimečné a za celou naši historii jsme to nezažili. Doufám, že i klip fanoušci ocení, a pro nás to bude možnost dostat naši muziku k novým lidem. Děláme hudbu celým svým srdcem a dáváme do ní všechnu svou energii,“ tvrdí zpěvák Martin Zeller.

Foto: archív kapely

Cocotte Minut

Výpravné video zasadilo kapelu do prostředí středověké krčmy, kde velkou pitku následuje velká bitka. Klip se natáčel na konci srpna na hradě Točník. Kromě Cocotte Minute v něm účinkuje skupina scénického a historického šermu Burdýři, tanečnice a prostor dostala i pyrotechnika.

Režisérem a autorem scénáře je Allan Šubert. Natáčení zabralo deset hodin bez pauz.

Cocotte Minute – Veď mě Tour 2018

13. 10. Mimoň – KD Ralsko

26. 10. Jaroměř – Bastion

27. 10. Teplice – Hvjezda

9., 10. a 11. Brno – Eleven

16. 11. Nový Jičín – Drago

17. 11. Jablonec – Na rampě

23. 11. Svitavy – Tyjátr

24. 11. Opava – Art

14. 12. Děčín – Garage Noir

15. 12. Plzeň – Pod Lampou

18., 19. 12. Praha – Akropolis

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám