Hlavní obsah

Filmové premiéry: Domestik, Yeti: Ledové dobrodružství, Beze stop, Turné či Falzifikátor

Právo, Věra Míšková

O tom, že každá posedlost má vedlejší účinky, je český film Domestik. Na Odborný dohled nad východem slunce z roku navazuje Odborný dohled nad výkladem snu. Animované dobrodružství se jmenuje Yeti: Ledeové dobrodružství. Na řadě mezinárdoních festivalů zaujalo drama Beze stop. Balkanfilm uvádí dva starší filmy Turné a Falzifikátor. Hell Fest: Park hrůzy je horor ze zábavného parku.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Domestik

Domestik Video: CinemArt

Roman  je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota, která už dlouho touží po dítěti. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout?

Domestik, Česko 2018, psychologický thriller, 117 min., režie: Adam Sedlák, hrají: Tereza Hofová, Jiří Konvalinka, Miroslav Hanuš, Tomáš Bambušek a další.

Odborný dohled nad výkladem snu

Odborný dohled nad výkladem snu Video: Bontonfilm

Tři staří kamarádi Muzikant, Zloděj a Cirkusák spolu po ovdovění žijí v domě na česko-německém pomezí. Přivedla je sem potřeba vypořádat se s někým, kdo jim v minulosti ublížil. Jenže oním člověkem, bývalým estébákem, je současný hospodský, a tak pánové nemají kam chodit na točené pivo...

Odborný dohled nad výkladem snu, Česko 2018, komedie/drama, 79 min., režie: Pavel Göbl, hrají: Vratislav Brabenec, Jozef Polievka, Jiří Vymětal, Nikol Fischerová a další.

Yeti: Ledové dobrodružství

Yeti: Ledové dobrodružství Video: Vertical Ent.

Animovaný dobrodružný film je opakem legendy o yetim, protože v tomto filmu mladý bystrý yeti Migo objevuje svět pidinožek = lidí (yeti s malou nohou). Veselý příběh o přátelství, odvaze a radosti z objevování nových věcí.

Yeti: Ledové dobrodružství, USA 2018, animovaný, 96 min., režie: Glenn Ficarra, John Requa

Beze stop

Beze stop Video: Falcon

Patnáctiletá dívka jménem Tom žije se svým otcem v lese na okraji Portlandu. Dobrovolná izolace od tzv. normální společnosti jim umožňuje vytvořit si realitu čistých, civilizací nezkažených prostých radostí. Jednoho dne však o sobě okolní svět dává vědět a konfrontace je nevyhnutelná.

Beze stop, USA 2018, drama, 119 min., režie: Debra Graniková, hrají: Michael Bloom, Jason Cloth, Aaron L. Gilbert, Annie Marterová, Adam Pincus a další.

Turné

TurnéVideo: Balkanfilm

Děj filmu se odehrává v první polovině 90. let v době občanské války v Jugoslávii. Herci bělehradského divadla dostanou nabídku absolvovat turné po Republice srbské v Bosně a Hercegovině. S vidinou slušného výdělku vyrážejí na cestu, ale nakonec se dostanou do situace, kdy je mohou zachránit právě jen herecké výkony.

Turné, Srbsko, Bosna a Hercegovina 2008, válečné drama/komedie, 103 min., režie: Goran Markovič, hrají: Tihomir Stanić, Mira Furlan, Dragan Nikolić, Josip Tatić a další.

Falzifikátor

Falsifikátor Video: Balkanfilm

Píše se rok 1968. Anđelko je ředitelem malotřídky a věrným stoupencem Tita. Uvědomuje si sice, že všechno nefunguje ideálně, přesto nepochybuje o tom, že se Jugoslávie stane nejlepším místem k životu. Sám se snaží napravit svérázným způsobem některé drobné dílčí chyby systému. Proto falšuje pro lidi nejrůznější diplomy, potvrzení, maturitní vysvědčení a podobně. Ale jeho bohulibá činnost se dostane na světlo...

Falzifikátor, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko 2013, komedie, 87 min., režie: Goran Marković, hrají: Tihomir Stanić, Branka Katić, Dušan Plavšić, Mihajlo Stanić, Haris Burina, Jernej Šugman a další.

Hell Fest: Park hrůzy

Hell Fest: Park hrůzyVideo: Bontonfilm

Parta kamarádů si jde užít do zábavního parku hrůzy. Uprostřed strašidelných atrakcí je ale začne terorizovat a pronásledovat skutečná hrozba. Maskovaný zabiják. Jak se dovoláte pomoci v místě, kde si všichni myslí, že šílenec, který se vás pokouší zabít a likviduje vaše kamarády, je součástí show?

Hell Fest: Park hrůzy, USA 2018, horor, 89 min., režie: Gregory Plotkin, hrají: Amy Forsythová, Regin Edwards, Christian James, Bex Taylor-Klaus a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám