Hlavní obsah

Nové knihy: Høeg. Meyer, Motl i Boučková

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka detektivek, historického poznání i zamyšlení, které technologie z nás dělají otroky či omezence. A samozřejmě komiks a audiokniha.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Peter Høeg:

Susanin efekt

Nové knihy

Susan Svendsenová má nevšední schopnost: umí kohokoliv přimět k tomu, aby jí vyzradil své tajemství a přání. Na cestě po Indii se jí to však nevyplatí a teď jí hrozí vězení (indické...). Dostane však nabídku, aby vyšla vstříc v jednom supertajném mezinárodním komplotu...

Argo, přeložil Robert Novotný, 332 strany, 348 Kč

Deon Meyer:

Horečka

Nové knihy

Nico Storm a jeho otec Willem jsou jedni z mála, kteří v Jižní Africe přežili řádění smrtícího viru, jenž vyhladil devadesát procent populace. Willem chce z trosek starého světa vybudovat novou společnost. A tak je založena komunita Amanzi...

Moba, přeložil Alexandr Neuman, 640 stran, 449 Kč, e-kniha 249 Kč

Stanislav Motl:

Cesty za oponu času 5

Nové knihy

Co zažili Jiří Voskovec, A. S. Puškin. Anny Ondráková, Hedy Lammarová, Antonín Čermák kladenský rodák, starosta Chicaga? Kdo zastavil americkou židovskou mafii v přípravě atentátu na Hitlera, nebo jak se postavil zakladatel KSČ Karel Kreibich proti justičním vraždám 50. let?

Eminent, 360 stran, 369 Kč

Tereza Boučková:

Závod s časem (99 nejrychlejších fejetonů)

Nové knihy

„Vybrala jsem texty, o nichž si myslím, že jsou nadčasové a obstojí jako literatura. Pominula jsem fejetony vyloženě politické, neboť rychle zestárnou. I tak zrcadlí dobu, kterou žijeme. Píšu o ní se smutkem i rozčarováním,“ napsala autorka. A především s humorem a ironií!“

Odeon, 248 stran, 259 Kč

Andy Weir:

Artemis

Nové knihy

Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka, která občas doručuje i nelegální zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Všechno se ale změní, když dostane nabídku provést velkou věc. A to za závratnou odměnu.

OneHotBook, účinkují: Tereza Dočkalová, Marek Lambora, CD, mp3, 9:23 hodin

Christiane Northrupová:

Energetičtí upíři: Jak se ubránit vysávání energie

Známá lékařka Christiane představuje „energetické upíry“ a nabízí způsob, jak tyto negativně působící lidi ve svém okolí odhalit a získat zpět ztracenou energii. Své závěry opírá o nejnovější výsledky vědeckých výzkumů a uvádí příklady z vlastní praxe a života.

Metafora, přeložila Kateřina Orlová, 216 stran, 279 Kč

Robert Kyncl, Maany Peyvan:

Streampunkeři

Nové knihy

Pomalu opouštíme kabelovky a více využíváme streamovací služby, které za posledních deset let změnily způsob zábavy, tak jako kdysi nástup televize. Avšak pouze jedna služba se může chlubit tím, že zásadně ovlivnila filmový a televizní průmysl — YouTube...

Host, přeložila Julie Tesla, 256 stran, 299 Kč

Rachel Botsmanová:

Komu se dá věřit?

Nové knihy

Miliony lidí přestávají věřit všem a všemu, čemu svěřovali svůj život, peníze nebo bezpečí. Vlády, obchodní značky, banky, média a další instituce přicházejí o důvěru. A popularitu získávají protisystémová hnutí a technologické platformy. Co s tím?

Host, přeložil Jiří Petrů 368 stran, 349Kč

Craig Thompson:

Pod dekou

Nové knihy

Neokázalé, ale přitom zábavné a působivé líčení autorova dětství, mládí a první velké lásky. Milník ve vývoji komiksového románu a „dospělého“ komiksu vůbec, a svým způsobem i modlou, ke které bude upínat svou pozornost každý, kdo chce vytvořit moderní komiks.

BB art, přeložil Richard Podaný, 592 strany, 790 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám