Hlavní obsah

Bez bot i bez nohou: Beznadějný příběh plný naděje

Právo, František Cinger

S trochu podivným názvem www.bez-bot.cz (Cattacam, 144 strany, 239 Kč) nabízí Ivona Březinová, zkušená autorka především dětské literatury či titulů určených dospívajícím, příběh mladého sportovce Bena.

Foto: Cattacam

Obal knižní novinky

Článek

Po úrazu se probudí, a přestože ho bolí obě nohy, okolí mu sděluje, že jejich amputace byla nezbytná. Odborníci tomuto jevu říkají fantomová bolest. Není to však jediné trápení, se kterým se musí mladík vyrovnat.

Březinová má za sebou řadu titulů pro nejmenší, také romány pro dívky, jako je ten s názvem Kde jsi, Pierote, pro mladé kluky Ať žijí rytíři nebo Pomeranče v podprsence, určené oběma pohlavím. Má dostatek zkušeností a dokáže s téměř telegrafickou uměřeností vyprávět drama jednoho zdánlivě zničeného chlapeckého osudu.

Nakladatelství Cattacam stejně jako mnoha sponzorům včetně Nadačního fondu Emil, podporujícího handicapované sportovce, patří dík za zrušení jednoho tabu. Není jednoduché vystihnout pocity mladých lidí, kteří utrpí úraz a mají pocit, že život skončil. Právě pomoc okolí i snaha se hýbat, sportovat bývá tím nejlepším lékem.

Čtenář má možnost podobnou cestou s Benem projít. Je při ní navíc provázen originálním grafickým vkladem Jakuba Trojáka.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám