Hlavní obsah

Festiwall nabídne v Modřanech společný koncert slavných českých kytaristů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V rámci doprovodného programu k hudebnímu veletrhu Festiwall, který se koná od pátku do neděle v Modřanech, se uskuteční řada zajímavých koncertů. Vrcholem bude nedělní večer věnovaný českým kytaristům, v jehož rámci pokřtí Trio Michala Pavlíčka své nové CD Pošli to tam.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Pavlíček při starším koncertu

Článek

Po vystoupení Tria Michala Pavlíčka naplánovaného od 19:15 se od 20:15 uskuteční koncert kapely hvězd Pocta české kytaře. Kromě Pavlíčka v ní zahrají i bluesman Luboš Andršt, jazzman David Dorůžka, Zdeněk Bína ze skupiny Minus123minut, Petr Janda z Olympiku nebo rockový Miloš ´Dodo´ Doležal. Doprovodí je David Koller a rytmika skupiny Vltava Tomáš Uhlík a Ondřej Pomajsl.

Již v šest vystoupí Dorůžka s Bínou a nestorem české kytary Jiřím Jirmalem a dalšími.

Zajímavé koncerty ale nabídnou i další dny. V sobotu odpoledne zahraje skupina Minus123minut i němečtí metaloví kytaristé z kapely Heaven Shall Burn Maik Weichert a Alexander Dietz nebo britská skupina Toska s kytaristou Rabeem Massaadem.

V pátek se představí Voxel, Kašpárek v rohlíku a americká zpěvačka Kennedy se svým projektem Administration, kde ji doprovodí český hráč na Hammondovy varhany Ondřej Pivec.

Milovníci bicích si přijdou na své při vystoupení Belgičana Michaela Schacka, který kombinuje klasické bicí s elektronikou, a při koncertu Aarona Spearse, který doprovázel hvězdy, jako jsou Usher, Lil Wayne nebo Alicia Keys. Mnozí účinkující se představí i na dílnách, kde umožní blíže poznat svou techniku.

V rámci veletrhu se otevře i nová prodejna kytar.cz, která akci pořádá.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám