Hlavní obsah

Mitch Winehouse nahrál s Janem Smigmatorem album. Do Prahy si přijel vyzkoušet smoking na křest

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák Mitch Winehouse, otec zesnulé Amy Winehouseové, natočil s českým swingařem Janem Smigmatorem album s písněmi George Gershwina. Vydání desky doprovodí koncerty v pražské Malostranské besedě 24., 25. a 26. září. Na posledním pak hudebníci desku pokřtí. Winehouse si v pondělí přijel do Prahy vyzkoušet smoking, který si na křest nechal ušít.

Foto: Lucie Levá

Mitch Winehouse (vlevo) a Jan Smigmator se v pondělí zastavili i v pražském Café Platýz.

Článek

„George Gershwin se narodil 26. září 1898, a tak desku pokřtíme až na posledním ze tří koncertů,“ vysvětlil rozhodnutí ohledně data křestu Novinkám Jan Smigmator, který Winehouse v Praze doprovázel.

Album se jmenuje Smigmator - GERSHWIN - Winehouse. V září se bude křtít v podobě cédéčka. Vinylová deska vyjde později, ale křest ji čeká také.

„Vzhledem k tomu, že budu mít 3. listopadu koncert v Chicagu, pokřtím vinyl tam. Letos je sedmdesáté výročí vinylů, takže se to hezky sešlo. Albem totiž s Mitchem připomínáme stodvacáté výročí narození Gershwina,“ vysvětlil Smigmator.

Mitch Winehouse si v pondělí přijel do Prahy vyzkoušet smoking na pražský křest desky.

„Šije mu ho pan Blažek, stejný krejčí, který šije pro mě. Mitch byl loni na koncertu v Lucerně nadšený ze smokingu, v němž vystupuju já, a řekl, že by podobný také rád měl. Výjimečně tedy nezašel ke svému krejčímu v Londýně, ale v červenci, v průběhu natáčení desky, mu vzal míry český krejčí a dnes si smoking přijel vyzkoušet,“ uvedl Smigmator.

Došlo však k menšímu problému. „Mitch byl v mezičase v New Yorku, kde točil nějaké nahrávky, a protože je to v Americe s kaloriemi trochu složitější, přibral tam pět kilo. Švadleny, u kterých v pondělí ráno smoking zkoušel, byly trochu nešťastné, protože nedopnul knoflík. Jelikož jsou ale ve střihu smokingu určité rezervy, mohou ho upravit. Až tedy Mitch přiletí na pražské koncerty, bude mu perfektně sedět,“ sdělil s úsměvem Smigmator.

Reklama

Výběr článků

Načítám