Hlavní obsah

Úhoři budou mít ve filmu nabito

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černou komedii Úhoři mají nabito začne v těchto dnech natáčet v plzeňském kraji režisér Vladimír Michálek s Oldřichem Kaiserem, Matějem Hádkem, Kryštofem Hádkem, Jiřím Vyorálkem, Patrikem Holubářem a Annou Kameníkovou v hlavních rolích.

Foto: Slothmachine

Tvůrčí tým filmu Úhoři mají nabito

Článek

Film je o partě kamarádů, kteří se neumí popasovat s vlastním životem, i o tom, kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností. Jeho hrdinové by mohli šplhat po lezeckých stěnách, potápět se, hrát paintball, ale to je podle nich zábava pro děcka.

Únikem z nudných životů se jim stala hra na URNU. Ano, na Útvar rychlého nasazení. Zasahují u domnělých zločinů, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí.

Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě.

Scénář napsal Petr Pýcha, podle jehož předchozího textu natočil Olmo Omerzu film Všechno bude, který zabodoval v hlavní soutěži letošního karlovarského festivalu. Omerzu dostal cenu za nejlepší režii.

„Dlouho jsem hledal téma a scénář, kterému bych se chtěl věnovat. Když jsem se poprvé potkal s Petrem Pýchou, věděl jsem, že to bude spolupráce bez kompromisů. Hned po přečtení scénáře jsem věděl, že držím v ruce něco zábavného, zajímavého a hlubokého zároveň,“ říká Michálek.

„Pevně doufám, že se diváci budou bavit. K tomu by mělo přispět i hvězdné obsazení herci, se kterými scénář už více než rok konzultuji a pro které je tento příběh výzvou, na kterou se dlouho těší. Úhoři mají nabito je strhující příběh s velkou dávkou humoru. Je brilantně napsaný a má skvělé dialogy,“ dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám