Hlavní obsah

Nové knihy: Frasierová, Barnes, Cameronová i Peroutková

Právo, František Cinger

Další série letního čtení přináší detektivky, rodinné drama, příběhy z dávné doby, z časů Vikingů i renesance. Navíc příběhy dívek i žen. A samozřejmě komiks a audioknihu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Anne Frasierová:

Nejsem mrtvá

Nové knihy

První díl série úspěšné autorky s netradiční hrdinkou Jude, detektivem policejního oddělení, která byla unesena a strávila v zajetí tak dlouhou dobu, že teď umí číst v lidech a jejich projevech víc než kdo jiný.

Ikar, přeložila Jana Vlčková, 280 stran, 269 Kč

Julian Barnes:

Než potkala mě

Nové knihy

Profesor historie prožívá se svou druhou manželkou sladké časy – ale jen do chvíle, než zjistí, čím se dřív živila… Do jejich společného štěstí se začnou vkrádat stíny v podobě Anniných dřívějších milenců a Grahama se zmocňují emoce, jaké dosud nepoznal.

Odeon, přeložil Jiří Hanuš, 224 strany, 279 Kč

Martin Stručovský:

Bez duše

Nové knihy

Přes den pracuje Matěj Mlynář jako knihkupec. V noci je tu pro ty, kteří se ocitli v nesnázích. Během podzimního večera ho vyhledá žena, která potřebuje ochránit před bývalým přítelem. To, co Matěj považoval za rutinní kšeft, se brzy změní v drsnou hru bez pravidel.

Motto, 278 stran, 249 Kč

Dirk Husemann:

Ledoví piráti

Nové knihy

Středomoří, léta Páně 828. Viking Alrik a jeho posádka se věnují výnosnému obchodu – dovážejí z Etny do Ravenny náklady ledu. Benátské dóže od nich chce propašovat z Alexandrie ostatky svatého Marka a dopravit je do lagunových měst.

Ikar, přeložil Rudolf Režábek, 400 stran, 399 Kč

Claire Cameronová

Poslední neandertálská žena

Nové knihy

Před čtyřiceti tisíci lety Dívka, dcera rodiny neandrtálců, se musí postarat o nalezence. V současnosti archeoložka Rosamunde Galeová se snaží odkrýt nalezené ostatky neandertálské ženy, než porodí. Oba příběhy jsou spojené zkušeností porodu a raného mateřství.

Jota, 320 stran, 328 Kč

Radovan Šimáček:

Zločin na Zlenicích hradě

Nové knihy

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, padá podezření na každého z nich...

Radioservis, čte Pavel Soukup, CD, mp3, 8:9 hodin, 299 Kč

Ivana Peroutková:

Valentýnka a narozeniny

Nové knihy

Devítiletá Valentýnka je trochu snílek, trochu průzkumnice. Žije s rodiči, babičkou, tetou, strýcem a psem Hugem ve starém domě se zahradou. A má tři nejlepší kamarády – Jonáše, Péťu, Zuzku, s nimiž se pouští do nejrůznějších dobrodružství.

Albatros, ilustrace Ivona Knechtová, 120 stran, 109 Kč

Franchesca Cavallová, Elena Favilliová:

Příběhy na dobrou noc pro malé rebelky

Nové knihy

Sto krátkých příběhů vypráví životní osudy mimořádných žen z minulosti i současnosti. Umělkyně, sportovkyně, vědkyně, političky. Seznámíte se s královnou Alžbětou I., módní návrhářkou Coco Chanel nebo s tenistkou Serenou Williamsovou.

Albatros, přeložila Alžběta Franková, 224 strany, 369 Kč

Svůdné schůzky

Nové knihy

Nejslavnější francouzští a evropští tvůrci se sešli, aby přispěli do série erotických komiksových sborníků. Každý je věnovaný jednomu prostředí a tématu (začíná se cestováním a oblečením) a přináší sérii příběhů od autorů jako je Bilal, Vidal, Gibrat či Forest.

Crew, přeložil Richard Podaný, 148 stran, 549 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám