Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mamma Mia! Here We Go Again, Děsivé dědictví, Utøya, 22. července a Střídavá péče

Právo, Věra Míšková

Tři tatínkové sympaťáci a skupina ABBA čekají na diváky Mamma Mia! Here We Go Again. Pro milovníky hororů je tu Děsivé dědictví. Norský film Utøya, 22. července zachycuje masakr na letním táboře na ostrůvku u Osla v létě 2011.

Upoutávka na film Mamma Mia!Video: Cinemart

 
Článek

Mamma Mia! Here We Go Again

Nová Mamma Mia nabízí dva příběhy v jednom. S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu.

Mamma Mia! Here We Go Again, USA 2018, muzikál, 114 min., režie: Ol Parker, hrají: Amanda Seyfriedová, Lily Jamesová, Meryl Streepová, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård a další.

Děsivé dědictví

Trailer k filmu Děsivé dědictvíVideo: Vertical Ent.

Když zemře matriarcha rodu Grahamů, začíná rodina její dcery rozplétat záhadná a čím dál tím děsivější tajemství svých předků. S přibývajícími odhaleními se čím dál více snaží překonat svůj neblahý osud, který zřejmě pronásleduje celý jejich rod a pomalu ničí vše, co znají.

Děsivé dědictví, USA 2018, mysteriózní horor, 126 min., režie: Ari Aster, hrají: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro, Ann Dowd a další.

Utøya, 22. července 

Trailer k filmu Utøya, 22. červenceVideo: Film Europe

Skutečnou tragédii, při níž přišlo o život sedm desítek převážně mladých lidí, režisér Erik Poppe zpracoval jako drama natočené v reálném čase bez hudby a střihu – vytrvale sleduje mladou Kaju, která se snaží bezhlavé střílení přežít a zároveň najít v chaosu a panice svou mladší sestru.

Utøya, 22. července, Norsko 2018, drama, 98 min. režie: Erik Poppe, hrají: Andrea Berntzenová, Aleksander Holmen, Brede Fristad, Elli Rhiannon Müller Osbourne a další.

Střídavá péče

Upoutávka na film Střídavá péčeVideo: Artcam

Myriam a Antoine Bessonovi se rozvedli. Syna Juliena dostala do péče matka, která se snaží Juliena před otcem, o němž tvrdí, že je agresivní, chránit. Antoine však prosí o střídavou péči. Julien je svědkem stupňujícího se konfliktu mezi rodiči a musí jít na hranici svých možností, aby zabránil nejhoršímu.

Střídavá péče, Francie 2017, drama, 93 min., režie: Xavier Legrand, hrají: Léa Druckerová, Denis Ménochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveuxová, Florence Janasová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám