Hlavní obsah

Nightwish představí svůj symfonický metal v listopadu v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finská skupina Nightwish je momentálně na Decades World Tour 2018 a navštíví při něm i Prahu. V O2 areně se představí 19. listopadu. Vstupenky na mimořádný metalový koncert jsou již v prodeji.

Foto: archív kapely . Tim Tronckoe

Skupina Nightwish hraje už dvaadvacet let.

Článek

Kapela, která se pohybuje symphonic-metalovém stylovém hájemství, má za sebou více než dva tisíce odehraných koncertů a prodala na osm miliónů svých alb. V Praze slibuje odehrát speciální program plný překvapení. Měly by zaznít zásadní písně její kariéry, stejně tak méně známé kompozice s novými aranžemi.

Nightwish vznikli ve finském městě Kitee v roce 1996. Jejich první album Angels Fall First vyšlo o rok později. Dodnes jich mají na kontě osm, přičemž to poslední, Endless Forms Most Beautiful, vyšlo v roce 2015.

Decades World Tour 2018 odstartovalo v Severní Americe v březnu letošního roku a po letních festivalech bude pokračovat v Evropě. V listopadu pak Floor Jansenová zazpívá v největší české hale a doprovodí ji pětice znamenitých metalových hudebníků.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám