Hlavní obsah

Britský herec Robert Pattinson míří do Karlových Varů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britský herec Robert Pattinson, známý z upírské filmové ságy Stmívání, bude hostem MFF Karlovy Vary. Převezme Cenu prezidenta festivalu Jiřího Bartošky.

Foto: Bontonfilm.cz

Robert Pattinson v Twilight sáze: Rozbřesk – část 2.

Článek

Robert Pattinson začínal ve filmech jako Království prstenu a Jarmark marnosti. Následoval filmový hit Harry Potter a ohnivý pohár a role Cedrica Diggoryho, která mu vynesla značnou popularitu.

Nejznámějším počinem jeho kariéry je série upírských filmů Stmívání, která zaujala teenagery a přinesla smíšené reakce kritiky.

Mimořádný kritický ohlas zaznamenal také snímek Dobrý časy Bennyho a Joshe Safdieových, ve kterém Pattinson ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Foto: KVIFF

Robert Pattinson

Film byl uvedený loni na filmovém festivalu v Cannes, posléze na karlovarském festivalu a získal pět nominací na Film Independent Spirit Award. MFF Karlovy Vary uvedl v roce 2014 i futuristický western Tulák s Pattinsonem a Guyem Pearcem v hlavních rolích.

Budou i další hvězdy

Kromě Pattinsona do Karlových Varů přijedou už na zahajovací večer novozélandský režisér Taika Waititi a producent Carthew Neal, kteří nyní v Česku natáčejí film Jojo Rabbit.

Režiséra Terryho Gilliama pak při představení filmu Muž, který zabil Dona Quijota doprovodí portugalská herečka Joana Ribeirová.

Už oznámenou hlavní hvězdou letošního festivalu bude americký herec, scenárista, režisér a producent Tim Robbins, držitel Oscara za herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Tajemná řeka a trojnásobný držitel ceny Zlatý globus.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Robert Pattinson

  • Jeho filmografie zahrnuje nejen velkorozpočtové filmy, ale představuje také spolupráci na dalších, často nezávislých projektech se zajímavým tématem či výraznými filmaři. 
  • Objevil se v nové adaptaci slavného Maupassantova  Miláčka (Bel Ami, 2012), s Davidem Cronenbergem natočil temnou futuristickou vizi Cosmopolis  (2012), uvedenou také na MFF Karlovy Vary, a snímek Mapy ke hvězdám (Maps to the Stars, 2014). 
  • Objevil se po boku Nicole Kidman a Jamese Franca v životopisném romantickém dramatu Wernera Herzoga Královna pouště (Queen of the Desert, 2015) a v jedné z hlavních rolí dobrodružného snímku Ztracené město Z (The  Lost City of  Z, 2016).
  • Letošní festivaly Sundance a Berlinale uvedly snímek Dáma (Damsel, 2018) Davida a Nathana Zellnerových. 

Reklama

Výběr článků

Načítám