Hlavní obsah

ČT hospodařila vyrovnaně, ředitel dostane prémie 2,4 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize loni hospodařila vyrovnaně, náklady i výnosy činily 6,457 miliardy korun. Ve zprávě to uvedla mluvčí Karolína Blinková. Oproti plánovanému rozpočtu dosáhla úspor 86 miliónů a obdržela také více peněz z poplatků. Generální ředitel Petr Dvořák dostane za loňský rok odměnu 2,42 miliónu korun. Schválila to Rada České televize. Je to maximální roční odměna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Článek

Příjem z televizních poplatků činil 5,66 miliardy korun, tedy o 15 miliónů korun více, než předpokládal rozpočet schválený Radou České televize. Oproti rozpočtu dosáhla televize i úspor v mzdových, výrobních a provozních nákladech, které byly nižší o 86 miliónů korun.

Hospodaření bylo jedním z důležitých kritérií, na základě kterých rada schválila přidělení bonusu Dvořákovi v plné výši, a to 2,42 miliónu korun. Je to desetinásobek jeho měsíčního platu ve výši 242 000 korun, který má Dvořák od loňského roku. Dalším kritériem pro udělení bonusu je kvalita vysílání a programu a manažerské výsledky.

Reklama

Výběr článků

Načítám