Hlavní obsah

Pokračování hororu Osvícení bude. Místo Nicholsona nastoupí McGregor

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ewan McGregor bude mít hlavní roli v pokračování slavného filmu The Shining (v ČR Osvícení), který v osmdesátých letech natočil Stanley Kubrick, informoval server Variety.

Foto: Profimedia.cz

Ewan McGregor

Článek

Autor předlohy Stephen King podle Variety osobně odsouhlasil druhý díl s Ewanem McGregorem. Režie se zřejmě ujme Mike Flanagan. Datum premiéry ještě nebylo stanoveno.

Společnost Warner Bros. o pokračování uvažovala dlouhé roky, stejně jako o prequelu Overlook Hotel, ale nedařilo se shromáždit finance, projekt jim zpočátku nepřipadal dost komerční. Nyní se situace změnila, když v kinech celkem vydělávalo i Kingovo To.

V druhém díle Doctor Sleep hlavní hrdina Torrance bojuje s alkoholismem a záchvaty zuřivosti. Když je střízlivý, má magické schopnosti a může pomáhat lidem trpícím smrtelnými nemocemi. Navíc naváže spojení s dívkou, která má podobné schopnosti.

Film, který zrál

Stanley Kubrick natočil The Shining s Jackem Nicholsonem a Shelley Duvallovou, Danny Lloyd hrál mladého Dannyho Torrance. V roce 1980 snímek neplatil za velký trhák, ale postupně se ukázalo, že je asi lepší a výjimečnější, než se zdálo. Kritika dodnes vyzdvihuje vizuální stránku, atmosféru i extrémní hraní obou protagonistů. Časem se kolem filmu vytvořil až kult.

Skotský herec Ewan McGregor se proslavil v dnes už klasických filmech Mělký hrob a Trainspotting. Hrál i ve Hvězdných válkách nebo sci-fi Ostrov.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám