Hlavní obsah

Vary přivezou do vašeho kina Studenou válku

Právo, míš

Filmová přehlídka Vary ve vašem kině, která pravidelně přináší hned po skončení Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary kousek atmosféry a rozmanitosti programu divákům v celé republice, začne v pondělí 9. července.

Foto: Reuters

Pawel Pawlikowski v Cannes s cenou za film Studená válka.

Článek

Studená válka, odehrávající se v období budování stalinského Polska, ale také moderní západní Evropy, je působivým milostným příběhem zpěvačky Zuly a skladatele Wiktora. Seznámili se v Polsku, ale ať zkoušeli najít pro svou lásku podmínky na kterékoli straně železné opony, společný spokojený život nenašli. Film byl v Cannes jedním z hlavních favoritů soutěže, nakonec dostal Cenu za nejlepší režii.

Tísňové volání, o němž The Hollywood Reporter napsal, že jde o „adrenalinem nasáklé mistrovské dílo“, je neúprosně napínavý psychothriller, ve kterém bývalý policista bojuje s časem, aby zachránil unesenou ženu. Jeden z nejslibnějších tvůrců nové dánské filmové generace, režisér Gustav Möller, experimentuje s představivostí, smysly, strachem a přesvědčením, že nejsilnější filmové momenty jsou ty, co nevidíte.

Mama Brasil je příběh milující ženy, která má čtyři syny, manžela snílka, nešťastně provdanou sestru a rozpadající se domek na předměstí Ria de Janeiro. Její život je neustálý ruch, radost, pusinky, objímání, slzy, moře a starost, aby všichni byli najedení, umytí, šťastní a milovaní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám