Hlavní obsah

Filmové premiéry: Deadpool 2, Hledá se princezna, Zimní bratři, Bohu žel a Lekce.

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejužvaněnější superhrdina se vrací ve filmu Deadpool 2. Hledá se princezna je kouzelný příběh Ruslana a Mily z doby statečných rytířů, krásných princezen a zlých čarodějů. Celovečerní dokument Saši Dlouhého Bohu žel sleduje šest uprchlických příběhů prožívaných v České republice. V prostředí semináře tvůrčího psaní se odehrává francouzské drama Lekce.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Deadpool 2

Trailer k filmu Deadpool 2Video: CinemArt

Jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. Zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů....

Deadpool 2, USA 2018, akční komedie, 119 min., režie: David Leitch, hrají: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Bill Skarsgård a další.

Hledá se princezna

Trailer k filmu Hledá se princeznaVideo: Bohemia MP

Kočovný herec Ruslan, který sní o titulu rytíře, potkává nádhernou Milu a na první pohled se do ní zamiluje. Jejich štěstí ale nemá dlouhého trvání, strašlivý čaroděj Černomor potřebuje Milinu moc lásky, aby ji přeměnil v magickou temnou sílu. Vykouzlí proto obrovský vír a unese Milu přímo před Ruslanovýma očima. Ten se ihned vydává za záchranou své milé

Hledá se princezna, Ukrajina 2018, animovaný, 85 min., režie: Oleh Malamuž

Zimní bratři

Trailer k filmu Zimní bratřiVideo: Bontonfilm CZ

Dva bratři pracují v odlehlém koutě světa v dole. Starší žije drsný život jako všichni místní těžaři, mladší Emil je ještě opuštěnější než ostatní. Outsider uzavřený ve svém osamění pálí načerno z chemikálií ukradených v továrně alkohol. Baví se snad pouze s Anou, po které tiše touží. Jeden z místních onemocní a vina padá na Emila a jeho pálenku. Emil se dostává do situace, kdy už nemá nikoho a nemá ani co ztratit.

Zimní bratři, Dánsko/Island 2017, drama, 100 min., režie: Hlynur Pálmason, hrají: Elliott Crosset Hove, Simon Sears, Victoria Carmen Sonneová, Lars Mikkelsen a další.

Bohu žel

Trailer k filmu Bohu želVideo: Aerofilms

Česko vykazuje z celoevropského pohledu téměř největší odpor vůči uprchlíkům, aniž by samo nějaké mělo. Míra odmítání migrantů, především těch s muslimskou vírou, je přímo úměrná frekvenci tématu ve volebních programech politických stran i hlavy státu. Vedle toho je vyvažována prací lidskoprávních organizací i stále ještě podstatnou částí společnosti.

Bohu žel, Česko 2018, dokument, 86 min., režie: Saša Dlouhý

Lekce

Trailer k filmu LEKCEVideo: Artcam

Několik mladých lidí se účastní semináře tvůrčího psaní pod vedením známé spisovatelky Olivie. V jejich práci má znovu ožít dělnická minulost města s doky, které jsou už dvacet pět let zavřené. Antoine, kterého mnohem víc pálí problémy současného světa, se ostatním postaví. Olivii jeho chování vyvádí z míry, ale i přitahuje.

Lekce, Francie 2017, drama, 114 min., režie: Laurent Cantet, hrají: Marina Foïsová, Matthieu Lucci, Florian Beaujean, Mamadou Doumbia, Mélissa Guilbertová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám