Hlavní obsah

Kinematovlak zlínského festivalu nabídne filmy po celé republice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kinematovlak zlínského filmového festivalu pro děti a mládež zahájí příští týden pouť po republice. Dětské pohádky se budou v něm promítat od 14. května do 1. června ve 13 nádražních stanicích po České republice, řekla mluvčí festivalu Kateřina Martykánová. Kino na kolejích je tradiční součástí doprovodného programu festivalu, letos bude putovat již 15. rokem.

Foto: zlinfest.cz

Kinematovlak je připraven.

Článek

První letošní projekce se uskuteční na zlínském nádraží v pondělí, o den později vlak vyjede do dalších měst. Trasa povede přes Hodonín, Břeclav, Znojmo, Svitavy, Náchod a Hradec Králové, poté vlak zamíří do Trutnova, Nymburku, Poděbrad, Turnova, Liberce a putování zakončí v Mladé Boleslavi.

„Do následující stanice odjíždí vlak vždy po ukončení poslední projekce. Dopolední 30minutové bloky začínají v 9.00 a jsou určeny pro školy a školky. Děti se mohou těšit na pásma složená ze známých pohádek. Odpoledne patří veřejnosti a program je složen z pohádek o delší stopáži. Pro všechny je vstup zdarma,” řekla Martykánová.

Vedle kinosálu je součástí vlaku i herna a vagón se vzdělávacím programem o historii železnice a měst, kterými vlak projíždí. Zlínský festival se letos koná 58. rokem, uskuteční se od 25. května do 2. června. Nabídne tři stovky filmů z 55 zemí. Letošním hlavním tématem je československý film pro děti a mládež u příležitosti 100 let české státnosti a 120 let československé kinematografie.

Reklama

Výběr článků

Načítám