Hlavní obsah

Funky sedmdesátky. George Clinton a Parliament mají po 38 letech klip

Novinky, Stanislav Dvořák

Parliament byla kapela, která měla ve funku zásadní postavení, ale v osmdesátých letech jméno zaniklo, i když ústřední postava, George Clinton, dál koncertovala. První videoklip po 38 letech se jmenuje I'm Gon Make U Sick O'Me.

Foto: Profimedia.cz

George Clinton

Článek

Písnička by měla vyjít na albu Medicaid Fraud Dog, zatím ale nikdo neoznámil datum vydání. Klip, který uveřejnil server RollingStone, vypadá poněkud psychedelicky a neskrývá inspiraci v sedmdesátých letech. Zahrál si v něm mimo jiné raper Scarface.

Parliament se zformovali už v šedesátých letech, současná sestava ale není úplně stejná. Představovali méně rockovou variantu sesterské skupiny Funkadelic, hodně se vyžívali v tématice science-fiction a bláznivé show. Během sedmé dekády jejich popularita vyvrcholila, měli řadu hitů jako Give Up the Funk (Tear the Roof off the Sucker). Poslední album vydané v roce 1980 pod značkou Parliament se jmenovalo Trombipulation.

Parliament letos jedou na turné po Americe a Evropě, 76letý frontman George Clinton ale nedávno řekl, že příští rok už ukončí veškerá turné a odejde do důchodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám