Hlavní obsah

Nové knihy: Pavel Kolář, Václav Jamek, Adam Brookes a Jane Austenová

Právo, František Cinger

Portrét zázračného lékaře Pavla Koláře v podobě knihy-rozhovoru. Vášeň lásky malíře Kandinského. Detektivní příběhy, ale i připomínka veršů Václava Jamka i prózy Jane Austenové.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Pavel Kolář – Renata Červenková:

Labyrint pohybu

Nové knihy

V knižním rozhovoru vysvětluje dnes už legendární lékař základní principy lidského pohybu a jeho vývoje a také roli, jakou v něm sehrává náš mozek, a třeba i špatné geny, stres. A proč sušinka uveze na kolečku víc než kulturista? Proč tsunami fotíme, místo abychom utíkali?

Vyšehrad, 272 strany, 298 Kč

Václav Jamek:

Na onom světě se tomu budeme smát

Nové knihy

Soubor fejetonů otištěných v Listech v letech 2005–2015. V jejich publikování se tak naplňuje autorovo přesvědčení, že fejeton je vlastně poddruh eseje. V jeho podání pak vstupuje ještě „inexistenciální souputník“ Eberhardt Hauptbahnhof.

Mary Bassonová:

Ella & Kandinský

Nové knihy

Během malování na bavorském úbočí se mladá Gabriele (Ella) Münterová zamiluje do svého ženatého učitele Vasilije Kandinského. Spolu s Alexejem Jawlenskym, Franzem Marcem a dalšími členy uskupení Modrý jezdec stvořili Münterová a Kandinskij nový umělecký styl.

Metafora, přeložila Bohumila Kučerová, 288 stran, 299 Kč

Corrie Jacksonová:

Tváře noci

Nové knihy

Špičková novinářka Sophie Kentová po smrti bratra dostane druhou šanci coby reportérka krimi rubriky deníku London Herald, díky čemuž se seznámí s ruskou modelkou Natalijí. Když je dívka brutálně zavražděna, rozhodne se vypátrat jejího vraha.

Mystery Press, přeložila Monika Pavlisová, 368 stran, 349 Kč

Adam Brookes:

Hry špionů

Nové knihy

Pokračování špionážního thrilleru Noční dravec. Britský novinář Philip Mangan se stáhl do ústraní ve východní Africe. Když se připlete k teroristickému útoku v Etiopii a vyhledá ho tajemný Číňan s informacemi o pachateli krveprolití, Mangan se znovu ocitá v centru dění.

Kniha Zlín, přeložila Irena Steinerová, 464 stran, 399 Kč

Peter McLean:

Dominion

Nové knihy

V tunelech hluboko pod Londýnem hynou zemští elementálové. Loví je bytost známá jako Hnilobák. Na scéně se ale objeví diabolista a zpola napravený nájemný vrah Don Drake a téměř padlý anděl Trixie. Jenže Drake se dozví, že Hnilobák je vlastně arcidémon Bianakith...

Host, přeložila Michaela Šprtová-Macková, 299 Kč, e-kniha 199 Kč

Kathy Reichsová:

Sbírka kostí

Nové knihy

Soubor čtyř povídek doplňuje románovou sérii o soudní antropoložce Tempe Brennanové. Dočteme se o jejím úplně prvním případu z doby, kdy Ameriku začal strašit AIDS, ale také o zabité studentce v jezeře i o vyšetřování záhadné smrti na Mount Everestu.

BBart, přeložila Kristýna Kučerová, 296 stran, 299 Kč

Korfe Jamazaki:

Čarodějova nevěsta 1

Nové knihy

Patnáctiletá Čise Hatori ztratila matku, nemá domov a nikomu na ní nezáleží. Ve chvíli zoufalství se však stane učednicí u čaroděje Eliase Ainswortha, jehož prostřednictvím poznává nejen svět plný víl, draků a mluvících koček, ale také svou vlastní kouzelnou moc.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 184 strany, 199 Kč

Jane Austenová:

Emma

Nové knihy

Na rodinném sídle Hartfield, který Emma obývá s hypochondrickým otcem, se věnuje nudným činnostem vhodným pro mladou dámu. S nadšením se však rozhodne činit lidi kolem sebe šťastnými. Přesvědčena o vlastní neomylnosti ovlivňuje vztahy nejen na svém panství.

Radioservis, CD, 48:06 minut, 229 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám