Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Tátova volha s Vilhelmovou si udržela prvenství

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Tátova volha režiséra Jiřího Vejdělka je stále první v žebříčku návštěvnosti kin. Druhé místo patří americkému filmu Tomb Raider.

Foto: Cinemart

Tátova volha

Článek

Jiří Vejdělek natočil tragikomickou cestu dvou žen za tajemstvím zesnulého otce a manžela s dvojicí populárních hereček (Eliška Balzerová a Tatiana Vilhelmová). Vedlejší role měli Bolek Polívka, Emília Vášáryová, Vilma Cibulková, Eva Holubová, Jana Plodková, Martin Myšička nebo Hana Maciuchová.

Film středního proudu je vlastně road movie po údajných bývalých milenkách zesnulého muže. Smutné pasáže střídají sarkastické jedovaté poznámky a hádky nebo výstupy se senilním majitelem ovocného sadu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vilma Cibulková při práci na filmu.

Hollywoodští tvůrci neúnavně pokračují v akční komerční sérii Tomb Raider. Jen slavnou Angelinu teď vystřídala švédská herečka Alicia Vikanderová. Lara Croft zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, zmizel před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma.

Třetí místo náleží fantasy snímku Cesta za králem trollů.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Tátova volha44 155
2.-Tomb Raider32 028
3.-Cesta za králem trollů17 198
4.2.Black Panther13 586
5.3.Rudá volavka13 091
6.5.Coco9 732
7.-Králíček Petr8 785
8.9.Pračlověk7 615
9.-Oni 2: Noční kořist7 301
10.12.Jumanji: Vítejte v džungli6 304
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám