Hlavní obsah

Na reggae Uprisingu bude Lee Scratch Perry, Mad Professor i Sista Awa

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný reggae festival Uprising proběhne opět 24. a 25. sprna v Bratislavě. Mimo jiné se na pódiu vystřídají Lee Scratch Perry, Mad Professor, Benny Page, Inner Circle a Sista Awa.

Foto: Uprising.sk

Sista Awa

Článek

Program bude opět namíchán z reggae, dubu, jungle a drum'n'bassu. Klasiku zastupuje jeden z nejstarších žijících producentů, který pamatuje zrození reggae. Výstřední stařík Lee Scratch Perry se vrací se svou bláznivou show, kterou doplní i legenda dubu a reggae Mad Professor.

Taneční elektronickou scénu zastupuje třeba Benny Page. Pohybuje se v širokém prostoru mezi dnb, funkem či ragga-jungle. Pohodové klidné reggae s pozitivními popovými nápěvy přiváží Sista Awa, italsko-senegalská zpěvačka, která okouzlila na festivalech jako Rototom a One Love.

Foto: Uprising.sk

Inner Circle

Roots reggae si oblíbili i Mighty Diamonds. Rastafariáni z Kingstonu přišli s hity jako Pass the Kouchie a I Need a Roof, vedle romantických skladeb předávají v písních i politická a duchovní poselství. K veteránům patří také Brother Culture, který mimo jiné spolupracoval s Prodigy, Mungo's HiFi, Dubmatix či Radikal Guru.

Vstupenky jsou v předprodeji na Ticketportalu a na stránkách festivalu www.uprising.sk.

Reklama

Výběr článků

Načítám