Hlavní obsah

Filmové premiéry: Tvář vody, Black Panther, Darkland a Ewa Farna 10: Známá neznámá

Právo, Věra Míšková

S nejvyšším počtem třinácti oscarových nominací jde do kin film Tvář vody. Black Panther, novinka ze studia Marvel je dobrodružstvím válečníka T’Chally čili superhrdiny Black Panthera. Z Dánska přichází akční thriller Darkland. Ewa Farna v dokumentu s podtitulem Známá neznámá pustí fanoušky i do svého soukromí.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Tvář vody

Trailer k filmu Tvář vodyVideo: Novinky

Pohádkový příběh na téma Krásky a zvířete situoval Del Toro do USA v období studené války a na tomto půdorysu vypráví příběh velké lásky. Němá uklízečka Elisa pracuje v americké tajné výzkumné laboratoři, kam jednoho dne přivezou odkudsi z Amazonie podivného obojživelníka. A Elisa s obojživelníkem najde společnou řeč beze slov: v osamělosti, v dosavadním nedostatku lásky i ve velmi přímočarém vnímání dobra a zla.

Tvář vody, USA 2017, 123 min., režie: Guillermo del Toro, hrají: Sally Hawkinsová, Michael Shannon, Richard Jenkins a další.

Black Panther

Trailer k filmu Black Panther

T’Challa čili superhrdina Black Panther se po smrti svého otce, krále Wakandy, se vrací domů aby se stal novým právoplatným králem. Na královském trůnu však dlouho nepobude, neboť se musí vydat do zahraničí konfrontovat mezinárodně hledaného zločince, který kdysi Wakandu oloupil. Cesta ho zavede do vzdálených zemí a připraví mu náročný úkol v podobě boje o osudy milionů Wakanďanů a možná i celého světa.

Black Panther, USA 2018, akční dobrodružný, 134 min., režie: Ryan Coogler, hrají: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Martin Freeman a další.

Darkland

Trailer k filmu Darkland

Úspěšný kardiochirurg Zaid je velmi spokojený muž, dobře situovaný, s krásnou ženou, která je těhotná, což je příležitost pozvat přátele a radovat se s nimi. Společnou oslavu však nečekaně přeruší návštěva Zaidova bratra Yasina, který se zapletl s organizovaným zločinem, teď se dostal do problémů a chce po Zaidovi, aby mu pomohl...

Darkland, Dánsko 2017, akční drama, 112 min., režie: Fenar Ahmad, hrají: Dar Salim, Stine Fischer Christensenová, Dulfi Al-Jabouri, Jacob Ulrik Lohmann a další.

Ewa Farna 10: Známá neznámá

Trailer k filmu Ewa Farna

Poslední dva roky strávila Ewa Farna s kamerou v zádech. Kromě natáčení singlů, porotcování v polské verzi Superstar a spousty jiných aktivit se populární česko-polská zpěvačka připravovala na největší koncert ve své kariéře, kolem něhož se měl film původně točit. Nakonec ji však ukazuje i v mnoha jiných polohách.

Ewa Farna 10: Známá neznámá, ČR/Polsko 2018, dokument, režie:Martin Linhart, účinkují: Ewa Farna, Matěj Ruppert, Tomáš Klus a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám