Hlavní obsah

Horkýže Slíže v pěti. Přijali novou baskytaristku

Právo, Jaroslav Špulák

Slovenská rocková skupina Horkýže Slíže, která loni oslavila pětadvacet let existence, má novou členku. Je jí baskytaristka Veronika Smetanová, která posílí koncertní sestavu na turné Pustite Karola – Horkýže Slíže Tour 2018. Poprvé společně vystoupí 9. března v Bratislavě.

Foto: Miroslav Voženílek

V jedné skladbě si s Horkýže Slíže zahrála na podzim i baskytaristka Veronika Smetanová z předkapely Mean Messiah. Nyní je již členkou sestavy.

Článek

Smetanová dosud působila v české deathmetalové skupině Mean Messiah. Ta absolvovala loni na podzim turné v roli hostů Horkýže Slíže a během něho s kapelou vystupovala v písničce Nervy. Poté jí nitranská čtveřice nabídla spolupráci.

„O novém basákovi jsem začal přemýšlet před dvěma lety na koncertě kapely BijouTerrier, kde jsem začal upřímně závidět zpěvačce Zitě její volnost na pódiu, svobodu rukou a hlavně to, že nemusí při zpěvu stát na jednom místě. Přijmout baskytaristu bylo mým rozhodnutím, zbytek kapely s tím neměl problém. Chci si usnadnit koncerty a hrát při nich třeba i na různé nástroje,“ řekl slovenským médiím zpěvák a dosavadní baskytarista Kuko.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám