Hlavní obsah

Tlumočník s Jiřím Menzelem představuje trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trailer k filmu Tlumočník ukazuje Jiřího Menzela a slavného herce Petera Simonischeka z komedie Toni Erdmann na jejich tragikomické cestě.

Trailer k filmu Tlumočník Video: bioscop

 
Článek

Film bude představen na festivale Berlinale a tam také Jiřího Menzela vyznamenají cenou Berlinale Camera za mimořádný přínos světovému filmu. Cenu Berlinale Camera udělují od roku 1986, mají ji třeba Clint Eastwood, Sydney Pollack, Richard Linklater, Jodie Fosterová, Daniel Day-Lewis i Geoffrey Rush.

Samotný film Martina Šulíka Tlumočník poběží v sekci Berlinale Special, která  představuje mimořádné kinematografické počiny či pocty světovým filmařským osobnostem. Menzel 23. února 2018 rovněž oslaví osmdesáté narozeniny.

Foto: Bioscop

Tlumočník

Tlumočník je road movie o dvou svérázných mužích, které svedla dohromady absurdní situace, díky níž a možná navzdory níž, se vydají hledat  pravdu o vlastní minulosti. Na společné pouti nechybějí bizarní setkání, humorné situace, ale i poznání minulosti a současnosti, které nebude vždy příjemné.

Peter Simonischek patří k nejlepším rakouským hercům a v poslední době byl vidět hlavně v komedii Toni Erdmann. Dostal cenu Felix pro nejlepšího evropského herce a film byl vyslán na Oscary. V dalších rolích hrají Zuzana Mauréry, Attila Mokos a komička Evelyn alias Eva Kramerová.

Do českých kin jde film 15. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám