Hlavní obsah

Jde jim o peníze, zlobí se herec McLachlan obviněný z obtěžování

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kampaň MeToo se přesunula do Austrálie a dalším obviněným v řadě je herec Craig McLachlan. Tři obvinění ze sexuálního obtěžování rezolutně odmítá.

Foto: Gordon Frost Oeganization

Christie Whelan Brownová (vpravo) obvinila herce po čtyřech letech.

Článek

Obvinění souvisejí s prací na muzikálu Rocky Horror Show v roce 2014. Jde v nich o tělesný dotyk, ale také o slovní návrhy.

Craig McLachlan z muzikálu sám odešel, ale řekl, že všechno je vymyšlené. Hned také dodal své vysvětlení, proč se po čtyřech letech tato tvrzení objevují: „Pravděpodobně kvůli penězům, nebo chtějí získat slávu,” napsal herec.

Christie Whelan Brownová, Erika Heynatzová a Angela Scundiová ale tvrdí, že to dělají, aby ochránily ostatní ženy v týmu. Herec je měl údajně líbat proti jejich vůli a dělat jim návrhy.

Australská policie potvrdila, že případ vyšetřuje, ale neposkytla další detaily. Zda vůbec dojde k soudu, nebo jak dopadne, nelze předjímat.

Herečky tvrdí, že případ už dříve probíraly s producenty muzikálu, ale nic se nestalo. To odporuje verzi produkční společnosti, jež nyní uvedla, že se o tom teprve nyní  dozvěděla a je „šokována”.

„Mluvili jsme s Craigem a obě strany souhlasily, že není vhodné, aby pokračoval v současném představení,” uvedla v tiskovém prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám