Hlavní obsah

České lvy rozdají 10. března. Moderovat bude opět Adela Vinczeová

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmové ceny Český lev budou rozdány 10. března 2018 v pražském Rudolfinu. Moderovat bude opět slovenská moderátorka Adela Vinczeová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Adela Vinczeová

Článek

V sobotu 10. března 2018 půjde již o 25. ročník cen a v přímém přenosu je odvysílá program ČT1 od 20.00 pod supervizí režiséra a producenta Davida Ondříčka. Nominace budou vyhlášeny 17. ledna 2018.

Český lev má každoročně shrnout a vyhodnotit nejen filmovou tvrobu, ale také tu televizní. Kategorie jako televizní film nebo minisérie a dramatický seriál mají slušnou úroveň a jejich význam roste. Důležitou součástí cen jsou také dokumenty a studentské filmy.

„Po osmé bude udělena Cena Magnesia za nejlepší studentský film, jejíž nominované i laureáty vždy s potěšením dále sledujeme a radujeme se z dalších úspěchů jejich filmů, které jsme pomohli objevit. Film Kyjev Moskva, minulý vítěz Ceny Magnesia za nejlepší studentský film, během roku 2017 získal např. zvláštní uznání poroty na Mezinárodním festivalu krátkých filmů Wiz-Art ve Lvově, byl součástí programu 22. filmového festivalu v Miláně, promítal se v mezinárodní soutěži na LA Film Festivalu v Kalifornii a viděli ho diváci Filmfestu v Drážďanech,“ řekl za generálního partnera Magnesii Alessandro Pasquale, generální ředitel Karlovarských minerálních vod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám