Hlavní obsah

Punkoví veteráni GBH přijíždějí s novým albem Momentum

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární představitelé tvrdého britského punku, birminghamští GBH se 14. prosince vracejí do Prahy. Na Sedmičce vystoupí 14. prosince v rámci turné k dlouho očekávanému albu Momentum. GBH stáli u zrodu stylu UK82 a obohatili punk o prvky metalu, v posledních letech se však vrátili ke streetpunkovým kořenům. Na otázky Novinek odpovídal Colin Abrahall.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

GBH

Článek

Nové album jste slibovali od roku 2013. Proč vychází až nyní?

Nespěcháme, máme rádi, když všechno postupuje přirozeně. Vím, že je to sedm let od našeho posledního alba, ale nepanikařili jsme, aby bylo album venku. Celou dobu vystupujeme, takže je těžké najít čas jen na napsání desky. Složíme dvě tři písně, nazkoušíme je, abychom viděli, že jsou pohodě, pak jedeme na turné, a když jsme připraveni, vrátíme se k nim.

Zvuk titulní skladby je velmi mohutný.

Jo, je skvělé, když něco vyjde tak, jak si to představujete. Nahráli jsme písně v našem rodném Birminghmau, a když jsme byli spokojení s tím, co jsme měli, poslali jsme to Larsovi a Michaelu Rosenovi, který smíchal píseň po písni. Oni nám písně poslali zpět ke schválení, a tak to pokračovalo.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

GBH

Inspirovali vás Motörhead?

Jasně. A koho ne? Ale máme taky mnoho dalších vlivů z různých hudebních stylů.

Jak se vám daří během ubíhajících let udržet si agresi?

Fakt nevím, prostě to takhle děláme, ale vždycky to děláme z celého srdce. Jsme plně oddáni naší hudbě a existuje jen jeden způsob, jak ji hrát, brát to vážně.

Bude Momentum vaše poslední deska?

Rozhodně to nebude naše poslední album, budeme pokračovat, dokud nás smrt nezastaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám