Hlavní obsah

Nová alba: U2, This, Jiří Stivín i Morbid Angel

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesporně největší událostí posledního týdne na hudební scéně je vydání nového alba irské kapely U2. Mělo vyjít již loni, ale na trh se dostalo až nyní s omluvou, že za zpožděním jsou zdravotní potíže Bona Voxe. Skvěle se uvedla i česká kapela This.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

U2: Songs of Experience

Foto: Universal Music

Nová CD

Irská rocková skupina U2 vydává novou desku. Tematicky je prý ovlivněna radou irského básníka, spisovatele a profesora dublinské univerzity Brendana Kennellyho, který Bonovi řekl: „Piš, jako bys byl mrtvý.“ Výsledkem je působivá kolekce písní ve formě intimních dopisů adresovaných místům a lidem, kteří jsou Bonovu srdci nejbližší.

This: We Are This

Foto: Warner Music

Nová CD

Pražská rocková kapela This vydala minialbum se šesti písněmi. Ve své tvorbě se inspiruje hardrockovou muzikou sedmdesátých let. Texty jejích písniček jsou v angličtině a zvuk vzývá atmosféru starých časů. Jde nicméně o svěží a melodické skladby.

Morbid Angels: Kingdoms Disdained

Foto: Silver Linning Music

Nová CD

Americká deathmetalová legenda Morbid Angel vydává v pořadí deváté studiové album. I na něm se noří do hlubin svého stylu a vytahuje z nich elektrizující postupy, pasáže i texty jednotlivých kompozic.

Five Finger Death Punch: A Decade of Destruction

Foto: Prospect Park

Nová CD

Americká metalová kapela přichází s kompilačním albem, na které nahrála skladby, které se objevily na jejích minulých deskách. Novinkou je úvodní Trouble a coververze písně The Offspring Gone Away. Hostem desky je Rob Halford z Judas Priest.

Jiří Stivín: Quodlibet

Foto: Supraphon

Nová CD

K významnému životnímu jubileu Jiřího Stivína vydává Supraphon výběrové trojalbum nazvané (75) Quodlibet. Při četnosti Stivínových hudebních kontaktů a počtu vydaných alb je to nicméně jen zlomek toho, čím posluchače od šedesátých let potěšil.

Zvíře jménem podzim: Zvíře jménem podzim

Foto: Indies Scope

Nová CD

Zvíře jménem podzim se zrodilo zhruba před rokem v hlavě muzikanta Jakuba Königa, který se v současné době na scéně pohybuje jako Kittchen. Členů kapely je osmnáct a vytvořili zajímavý alternativní počin.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám