Hlavní obsah

Markovi Ztracenému přišel pogratulovat i Karel Gott

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Marek Ztracený oslavil v pondělí koncertem v pražském Foru Karlín deset let na hudební scéně. Kromě diváků, kteří sál zcela zaplnili, mu přišel pogratulovat i Karel Gott. Druhým hostem byla zpěvačka Marta Jandová.

Foto: Lukáš Loužecký

Karel Gott zazpíval s Markem Ztraceným písničku Být stále mlád.

Článek

Gott se objevil na pódiu ve druhé části programu. Vstoupil na scénu, Ztraceného pozdravil a pak i za jeho klavírního doprovodu zazpíval spolu s ním písničku Být stále mlád, tedy coververzi hitu Forever Young německých Alphaville. Přítomní diváci mu pak dlouho aplaudovali a vyslechli i jeho věštbu o tom, že se Ztracený v českém šoubyznysu už neztratí a bude v něm stále.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jandová se objevila v první části programu. Se Ztraceným zazpívala dvě písničky a podařilo se jí publikum roztleskat. Jejich setkání korunovalo úspěšnou spolupráci, kterou prezentovali mimo jiné i na některých letošních letních hudebních festivalech, na něž jezdila Jandová jako Ztraceného host.

Celý pražský koncert trval déle než půldruhé hodiny. Ztracený na něm představil písničky, které lemují jeho dosavadní kariéru. V diskografii má čtyři alba, z nichž pečlivě vybral skladby nejoblíbenější, a představil i úplnou novinku, kterou věnoval svým rodičům a prostřednictvím jejíhož textu se přiznal ke klukovinám, jež ve svém životě vyvedl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Došlo i na písničku, kterou si kapela nepřipravila. Přestože Ztracený tvrdil, že si ji před koncertem dvakrát se svými muzikanty vyzkoušel a ani jednou nedopadla dobře, naostro se podařilo, s určitými výhradami, dát dohromady tvar, jenž měl hlavu, příběh i patu.

V přídavku zazněla hitovka Ztrácíš, jež před devíti lety Ztraceného kariéru nastartovala. Zpěvák a jeho kapela ji dotáhli do grandiózního finále, které doprovodily sborový zpěv diváků, padající konfety a dlouhotrvající potlesk na znamení toho, že si publikum koncert užilo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Před velkým pódiem bylo dlouhé molo, v jehož přední části kapela několik písniček odehrála. Za pódiem visel na plátně nejdříve symbol koncertu, který později nahradila velká obrazovka, na kterou se promítaly buď záběry z některých klipů, nebo to, co se právě dělo na pódiu.

A Marek Ztracený několikrát během večera v gestech či úsměvech dal najevo, že je šťastný.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám