Hlavní obsah

Herci z House of Cards dostanou plat bez práce. Studio zkoumá, jak to dotočit

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože seriál House of Cards odepsal představitele hlavní role Kevina Spaceyho a mohl by pokračovat jen s krajními problémy, prý nekončí. Server TV Line tvrdí, že se natáčení po pauze připravuje a štáb zatím dostane zaplaceno za čekání.

Foto: Netflix

Herečka Robin Wrightová nemusí truchlit, dostane plat, i když sedí doma.

Článek

Server získal dopis, kde jeden z manažerů slibuje obnovení natáčení. Uvádí, že „lidé dostanou zaplaceno za další dvoutýdenní pauzu, která začíná 27. listopadu a pokračuje do 8. prosince“.

„Doufáme, že se celý štáb bude moci znovu sejít, až začne natáčení, ale chceme říci, že jistě pochopíme, pokud si naši zaměstnanci mezitím potřebují najít jinou práci, která jim zabrání se k nám přidat,“ dodal.

Kevin Spacey, obviněný ze sexuálního obtěžování, už se do seriálu určitě nevrátí. Existuje ale několik variant řešení. House of Cards ještě pořád může být zrušen nebo scenáristé mohou hlavní postavu zabít. Tím sice seriál ztratí přitažlivost, ale zoufalá situace vyžaduje zoufalé řešení.

Server Independent ale tvrdí, že to nelze udělat. Pokud smlouva se Spaceym neobsahuje klauzuli o morálních důvodech k ukončení, pak nelze herce jen tak vyhodit a je jedno, jestli někoho skutečně obtěžoval. Spacey prý může skončit jen v případě, že by sám nemohl práci zvládnout nebo by byl příliš vytížený. Firma by musela vyplatit herci značnou částku, kdyby natáčela bez něj.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám