Hlavní obsah

Lanugo otevře indie-popový adventní kalendář

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové písně od uznávané skupiny Lanugo si mohou fanoušci rozbalit každou středu v adventním kalendáři na jejich webu.

Foto: Jan Durina

Lanugo

Článek

“Letošní písně Lanuga stojí na kontrastech, kdy se na pozadí milých a poklidných melodií v textech rozehrávají dramata každodennosti. Zdánlivě harmonické životní situace se mění v šílenství a potlačená realita se dere na povrch jako nedočkavé novorozeně,“ řekl producent Viliam Béreš.

Foto: Lanugo/Jan Durina

Lanugo

První písnička z kalendáře půjde na stránkách lanugo.cz “rozbalit” ve středu 29. listopadu. Další následují 6. a 13. prosince. Na 21. prosince se chystá tradiční předvánoční koncert v pražském Jazz Docku, kde zahrají novinky poprvé naživo.

Lanugo je skupina, která se objevila v roce 2009, a hned eponymním debutem si získala úctu kritiky. Indie-pop pražské skupiny nemíří do komerčních rádií, s náznaky jazzu a trip-hopu se stali fenoménem nezávislé scény. O dva roky později vydali desku Lanugo 2011 a poté Lanugo 2014, jedno z nejlepších českých alb roku. Čtvrté studiové album by mělo vyjít v roce 2018.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám