Hlavní obsah

Nezničitelní Deep Purple se vrátí do Brna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už půl století hraje britská rocková skupina Deep Purple. V České republice koncertovala mnohokrát a příští rok se zastaví 2. července v Brně (DRFG Aréna).

Foto: Milan Malíček, Právo

Baskytarista Roger Glover (vlevo) a Ian Gillan.

Článek

Koncert se koná v rámci prodlouženého Infinite Long Goodbye Tour. Kapela, která se mnohokrát personálně proměnila, nyní hraje ve složení Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse a Don Airey.

Skupina od konce šedesátých let ovlivnila stovky muzikantů. Hity jako Highway Star, Fireball nebo Smoke on the Water zná prakticky každý. Prodala milióny desek a vyprodala největší stadióny světa. V roce 2016 vstoupili Deep Purple do Rokenrolové síně slávy.

Stali se také synonymem pro nosné kytarové riffy, ale zpočátku v jejich hudbě vládly hlavně varhany „hammondky“. Debut Shades of Deep Purple měl psychedelickou příchuť. Sedmdesátá léta přinesla kultovní desky jako In Rock, Fireball a Machine Head. S jiným zpěvákem (Davidem Coverdalem) vyšly neméně skvělé desky Burn a Strombringer, na kterých se do hardrockové masy vkrádají prvky funku.

Vstupenky budou v síti Ticketpro od 2. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám