Hlavní obsah

Charlie Sheen si zahrál v dramatu o 11. září 2001

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charlie Sheen, který se dostal do povědomí hlavně jako komediální herec, zejména díky populárnímu seriálu Dva a půl chlapa nebo slavné parodii Žhavé výstřely, se na plátna kin vrátil ve vážné roli, a to se snímkem 9/11 inspirovaným teroristickými útoky na USA z 11. září 2001.

Foto: ČTK

Americký herec Charlie Sheen

Článek

Režie snímku se ujal zatím nepříliš známý režisér Martin Guigui. Ve filmu ale pracoval se známými hollywoodskými jmény. Mimo Sheena si v něm zahrála i oscarová Whoopi Goldbergová. Charlie Sheen o své roli promluvil pro Hollywood Reporter. Je vidět, že nová úloha pro něj opravdu znamená příležitost ukázat se divákům v zase jiném světle, než v jakém je nejznámější.

„Viděl jsem v tom příležitost udělat něco dramatického, něco, co jsem dlouho neudělal. A také jsem v tom viděl možnost předat lidem něco, co se vztahuje k velmi zvláštní události,“ řekl herec. „Hledal správnou příležitost, aby se mohl vrátit k serióznímu filmařství,“ dodává režisér Martin Guigui.

I přes lákavé obsazení ale 9/11 podle The Hollywood Reporter není žádný ohromný film s vysokým rozpočtem. Snímek je natočený na motivy divadelní hry Patricka Jamese Carsona Elevator. Vypráví o tom, jak ve výtahu jednoho z mrakodrapů Světového obchodního centra při útoku uvázne pět osob z odlišných poměrů, které se nacházejí v různých životních situacích. Film měl světovou premiéru 8. září 2017. Do tuzemské distribuce se zatím nedostal.

Letos to bylo šestnáct let od leteckých útoků islamistické teroristické organizace al-Kajdá na Světové obchodní centrum a sídlo Ministerstva obrany USA Pentagon. Zemřelo tehdy celkem 2996 lidí.

9/11 není zdaleka jediný film, který se nechal inspirovat událostmi z 11. září 2001. Jmenujme například drama režiséra Olivera Stonea World Trade Center s Nicholasem Cagem v hlavní roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám