Hlavní obsah

Ovčáček miláček míří do kin

Kabaret zlínského divadla Ovčáček miláček budou 20. listopadu přenášet v přímém přenosu kina v celé republice. Přenos se uskuteční z Městského divadla ve Zlíně. Díky satelitnímu přenosu viděli lidé v kinech v únoru i první díl kabaretu Ovčáček čtveráček. V desítkách kin ho vidělo přes 17 000 lidí.

Ovčáček miláček - trailerVideo: prenosydokin.cz

 
Článek

„Promítání Ovčáčka miláčka dosud potvrdilo přes 50 kin. Další se budou přidávat v následujících týdnech,” řekla mluvčí zlínského divadla Veronika Jurčová.

„První kina spustí předprodej vstupenek na přímý přenos symbolicky v Den české státnosti 28. září. Nejaktuálnější informace jsou k dispozici na webových stránkách distributora www.prenosydokin.cz,” uvedla Jurčová.

Ovčáček miláček měl premiéru 31. srpna. Děj se odehrává v době vrcholící prezidentské kampaně. „Na jevišti to znovu hýří těmi nejabsurdnějšími a zároveň zcela autentickými výroky představitelů naší politické scény. Marek Příkazký opět září v roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, skvěle ho pak doplňují Zdeněk Julina jakožto Andrej Babiš a Pavel Vacek v roli premiéra Bohuslava Sobotky,” uvedla Jurčová.

Foto: prenosydokin.cz

Marek Příkazký opět v roli hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka

Divadlo a distributor také představili trailer, který bude přímý přenos Ovčáčka miláčka do kin propagovat. Ovčáček miláček s podtitulem Tingl tangl vznikl stejně jako Ovčáček čtveráček spontánně, herci měli jen šest zkoušek. Velkou část textu tvoří přepisy projevů, rozhovorů a tweetů. V případě prvního dílu byla podle ředitele divadla a autora Petra Michálka impulsem k vytvoření kabaretu kauza kolem předání státních vyznamenání a Jiřího Bradyho. „Ve dvojce byly spouštěcím impulsem tanečky kolem výkladu Ústavy,” řekl již dříve Michálek.

Premiéru sledoval zcela zaplněný Velký sál divadla, který má asi 700 míst. „V říjnu je Ovčáček miláček vyprodaný a na přidanou reprízu 28. září zbývá posledních pár lístků. Vstupenky na listopad začneme prodávat příští týden,” uvedla mluvčí divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám