Hlavní obsah

Něžná, krásná a vtipná ženská, vzpomíná na Květu Fialovou Václav Postránecký

Novinky, Stanislav Dvořák

Umělci na zesnulou herečku Květu Fialovou vzpomínají jako na něžnou, vtipnou a tak trochu éterickou osobu. Zmiňují také, že byla buddhistka a měla velkou duchovní sílu. Květa Fialová zemřela v úterý ráno ve věku 88 let.

Z filmové tvorby Květy Fialové

 
Článek

„Hezkých vzpomínek je strašná spousta. Je to ale těžké v tuto chvíli. Snad to, že byla příkladem všem, koho osud navštívil těžkými ranami. Na to reagovala tím, že to světu oplácela pozitivně. Ona prostě byla něžná, krásná a vtipná ženská, místo aby byla zlomená nebo zničená. Měla dar hluboké pozitivní lidskosti,“ řekl Novinkám Václav Postránecký.

„Mám na ní hezkou vzpomínku. My jsme byly obě ve znamení Panny a před x lety jsme spolu hrály na Novotného lávce Commediu Finitu. Květa byla jako vždy rozkošná. Je mi to hrozně líto,” řekla Novinkám herečka Valerie Zawadská.

Foto: PRÁVO - Petr Horník

Květa Fialová tvrdí, že energii čerpá ze všeho kolem sebe.

Hromada: Květa nadchla dalajlamu

„Nejhezčí vzpomínka na Květu je, že ať se dělo, co se dělo v jejím životě, ona to s neuvěřitelným humorem odsouvala do pozitivna. Já jsem měl příležitost setkat se s dalajlamou, bylo to před deseti lety v Poslanecké sněmovně s panem Bursíkem a s ním jsme seděli v salónku, najedonu klep klep na dveře a tam stála Květa Fialová. My jsme se divili, jak našla tu malou komůrku, kde jsme seděli. Řekla „promiňte”, ale pak uviděla dalajlamu a řekla: „Vždyť já jsem tady dobře,” zavzpomínal herec Jiří Hromada.

„Šla dál a pak ho ohromila a potěšila. Hned věděla, jak s ním mluvit. Řekla mu česky modlitbu. On byl nadšený a pak si nad něj stoupla a začala ho škrábat na hlavě. My jsme si řikali, že to už přehání, ale ne, to byl výraz nejvyšší úcty. My jsme to nevěděli a ona věděla,” dodal Hromada.

Reklama

Výběr článků

Načítám