Hlavní obsah

Filmové premiéry: Hurvínek a kouzelné muzeum, Loganovi parťáci, Cesta času a Tulipánová horečka

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po osmi letech příprav jde do kin animovaný Hurvínek a kouzelné muzeum. Režisér Dannyho parťáků Steven Soderbergh má nové, Loganovy parťáky. Bezmála čtyřicet let se ve vizionářské mysli amerického režiséra Terrence Malicka rodila myšlenka na ambiciózní esej, z níž vznikl film Cesta času o základních otázkách života. Alicia Vikanderová a Christoph Waltz hrají hlavní role ve výpravném historickém dramatu Tulipánová horečka.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Hurvínek a kouzelné muzeum

Trailer k filmu Hurvínek a kouzelné muzeum Video: CinemArt

Každý v Česku je zná, vyrostly na nich celé generace dětí. Spejbl a Hurvínek nyní prožívají na plátně zcela nové dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému hrozí zbourání. A protože Hurvínek zmešká školní výlet, dostane se do uzavřených prostor muzea, kde objeví zcela jiný svět. Čeká ho dobrodružství, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, muzeum z nadvlády zločinného Pána loutek.

Hurvínek a kouzelné muzeum, Česko/Belgie/Rusko 2017, animované dobrodružství, 85 min., režie: Martin Kotík a Inna Evlannikova, mluví: Martin Klásek, Helena Štáchová, Petr Rychlý a další.

Loganovi parťáci

Trailer k filmu Loganovi parťáci

Elegantní lupiči parťáka Dannyho měli styl, vkus, sex-appeal, padnoucí obleky a technické vychytávky. Loganovi parťáci jsou ošuntělí vidláci s delším vedením, jeden z nich dokonce nemá ruku, zato mají nápad a plán, jak ukrást opravdu velký balík peněz.

Loganovi parťáci, USA 2017, komedie, 117 min., režie: Steven Soderbergh, hrají: Channing Tatum, Adama Driver, Daniel Craig a další.

Cesta času

Trailer k filmu Cesta času

Esteticky dokonalý dokument, v němž se Malick věnuje vzniku, vývoji a zániku vesmíru, životnímu cyklu sluneční soustavy a zrodu organizmů až po formování lidské civilizace. Filmem provází slavná herečka Cate Blanchettová, která divákům klade otázky, jež lidstvo provázejí od nepaměti.

Cesta času, Francie/ Německo/ USA 2016, dokument, 90 min., režie: Terrence Malick, komentář: Cate Blanchettová.

Tulipánová horečka

Trailer k filmu Tulipánová horečka Video: Forum Film CZ

Tulipánová horečka zachvátila Amsterdam a celé Holandsko už v 17. století. Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta největším štěstím svatba s mladičkou Sophií. Cornelis si objedná její portrét u nadějného malíře. Sympatický a talentovaný mladík ale Sofii okouzlí víc, než by bylo vzhledem k jejímu nastávajícímu sňatku zdrávo...

Tulipánová horečka, Velká Británie/ USA 2017, historický, 105 min., režie: Justin Chadwick, hrají: Alicia Vikanderová, Christoph Waltz, Dane Dehaan a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám