Hlavní obsah

Vtip s mrtvým Trumpem? Ne, neomlouvám se, vzkázala herečka Griffinová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Kathy Griffinová se za svůj drsný vtip s Donaldem Trumpem nestydí. Zrušila svou omluvu kvůli fotce, kde drží v ruce gumovou hlavu mrtvého amerického prezidenta a vzkázala, že proti zvěrstvům, jaká dělá Trump, to nebylo nic.

Foto: Profimedia.cz

Kathy Griffinová

Článek

“Už toho nelituju,” řekla komička v australském televizním pořadu Sunrise. „Celé to pobouření byla kravina. Celou tu věc nesmyslně nafoukli a já všechny ztratila.“

”Nepřišla jsem jen o jeden večer na CNN. Celé moje turné zrušili během 24 hodin, protože každé z divadel dostávalo výhružky smrtí. Trumpovi fanoušci jsou hardcore.”

“Přestaňte se chovat, jako by moje malá fotka byla důležitější než skutečná zvěrstva, kterých se dopouští prezident Spojených států,“ přešla herečka do protiútoku.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Prezident USA Donald Trump

V červnu fotka vyvolala velkou aféru. Stanice CNN pak se známou komičkou ukončila spolupráci. Donald Trump prohlásil, že je to „úchylné“, a jeho žena Melania označila foto za „zneklidňující“. Pochybuje prý o „mentálním zdraví osoby, která to udělala“.

Jenže když hysterie utichla, ukázalo se, že neudělala nic tak výjimečného. Dennis Prager a Adam Carolla, dva „staří bílí muži“ a příslušníci skupiny, která bývá pokládána za voliče prezidenta Donalda Trumpa, napsali článek pro The Hollywood Reporter, kde uznali, že svobodu projevu musíme i v případě herečky Kathy Griffinové bránit.

Prager a Carolla vysvětlili, že vtip jim může připadat krutý i stupidní, ale svoboda slova je o tom, že bráníme slova a lidi, kteří nás rozzuří. „Je zbytečné chránit slova a činy, se kterými souhlasíme, a lidi, kteří je říkají a dělají. Ti nepotřebují ochranu. Smyslem celé svobody slova je chránit lidi a slova, která nás rozzuří, zklamou, naštvou.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám