Hlavní obsah

Helena Vondráčková nazpívala hymnu

Právo, jaš

Zpěvačka Helena Vondráčková nazpívala hymnu pro první Mezinárodní filmový festival pohádek Fabulix – Internationales Märchenfilmfestival. Proběhne od 23. do 27. srpna v saském městě Annaberg-Buchholz.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Helena Vondráčková

Článek

Skladba, která se stane hymnou akce, se jmenuje Kommt mit ins Märchenland a uvedená akce je první evropská svého druhu, jež má svou vlastní hymnu.

„Nabídka od ředitele festivalu Filipa Albrechta, který je zároveň mým dlouholetým manažerem pro německy mluvící země, mne velmi potěšila! Filip Albrecht napsal text a Michal David složil hudbu,“ sdělila médiím Vondráčková, která na festivalu vystoupí v rámci koncertu Pohádkové melodie letní noci 25. srpna.

Festival je velmi ambiciózní. Starosta města Rolf Schmidt, jeho tým a partneři chtějí zahájit tradici jedinečného mezigeneračního festivalu, jehož posláním je zachovat kulturní příběhy. Na návštěvníky čeká 78 filmových představení a více než 150 doprovodných akcí.

Na přehlídce si budou moci mimo jiné prohlédnout kostýmy a rekvizity z filmových pohádek pražského studia Barrandov, a to včetně těch ze slavných českých pohádek Tři oříšky pro Popelku nebo Šíleně smutná princezna. Helena Vondráčková tuto výstavu 24. srpna ve 14 hodin slavnostně otevře.

Na festival do Německa dorazí i Pavel Trávníček, kterého tamní diváci znají z pohádky Tři oříšky pro Popelku. Přijedou i režisér Karel Janák a herci Patrik Děrgel a Eva Josefíková z pohádky Korunní princ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám