Hlavní obsah

Druhý díl Hřebejkova Zahradnictví představuje trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Trailer odhaluje druhý film z trilogie Zahradnictví Jana Hřebejka. Nese podtitul Dezertér a do českých kin vstoupí 28. září.

Trailer k filmu Zahradnictví: DezertérVideo: Cinemart

 
Článek

První díl Zahradnictví, který se odehrával za války, šel do kin v dubnu a sklidil spíše špatné recenze. Ani po komerční stránce se velký úspěch nedostavil.

Druhý díl se odehrává v bouřlivé poválečné době. Majitel kadeřnictví Jiří Macháček se nestačí divit, co udělají komunisté s jeho firmou, důležitými postavami jsou také zahradník Davida Novotného a Jindřich (Martin Finger), což je postava, která se objevuje také ve slavném filmu Pelíšky.

Jindřich jako vedoucí letového provozu nastupuje znovu na letiště a Miloš modernizuje svoje zahradnictví. Majitel noblesního kadeřnického salonu Otto Bock vidí ve svém podniku smysl života. Vrací se do něj i se svou manželkou Elou (Gabriela Míčová) a jejími sestrami Bedřiškou (Klára Melíšková) a Vilmou (Aňa Geislerová). Následný komunistický puč a vyvlastnění firmy má pro rodinu fatální důsledky.

Foto: Cinemart

Z filmu Zahradnictví: Dezertér

Foto: Cinemart

Zahradnictví: Dezertér

Foto: Cinemart

Jiří Macháček ve filmu Zahradnictví: Dezertér

”Otto je z podstaty podnikavý a pracovitý, uvnitř ovšem velice křehký člověk, nepoučitelný životní optimista, který, ač několikrát osudem zlomen, by si nikdy nepřiznal vlastní pád nebo prohru,“ popsal svoji postavu Jiří Macháček.

Podle tvůrců ve filmu nechybí ani komediální prvky. „Zajímavá byla například scéna, která byla rozepsána asi na tři stránky, byla skoro beze slov a popisovala situaci, kdy do Ottova již komunisty zabraného kadeřnického salónu vstoupí delegace sovětských funkcionářek s požadavkem na zušlechtění svého nedostatečně reprezentativního zevnějšku,“ dodal herec.

Reklama

Výběr článků

Načítám