Hlavní obsah

Wiz Khalifa na Szigetu kouřil jointy

Právo, Barbora Olšanová, Přemysl Štěpánek, Budapešť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festivalovou párty na Szigetu nezbrzdila ani urputná vedra. Atmosféru druhého dne, tedy čtvrtku, rozproudili Jamie Cullum, Biffy Clyro a Wiz Khalifa. Horkem opilí návštěvnící zažili pestrý žánrový program. Projeli se na vlně jazzu, alternativního rocku i rapu.

Foto: David Peltán

Wiz Khalifa na Szigetu trochu zklamal.

Článek

Pro řadu návštěvníků byl největším hudebním lákadlem dne americký raper Wiz Khalifa. Svědčilo o tom množství lidí, jež se na jeho koncert sešlo před hlavním pódiem. Tento hudebník patří ke světové špičce současného populárního rapu. Dokazuje to i fakt, že jeho video k písni SeeyouAgain, věnované památce herce Paula Walkera, má na YouTube přes tři miliardy zhlédnutí a ještě před pár dny bylo nejsledovanějším hudebním klipem na světě.

Sám Wiz Khalifa během vystoupení neváhal kouřit „jointy“ a tím jen potvrdil svůj kontroverzní postoj k legalizaci marihuany. Celá jeho koncertní show byla prodchnuta tímto přístupem. Nepříliš záživný set ale nezachránila ani doprovodná kapela. Wiz Khalifa ji ostatně využíval jen zřídka a většina podkladů i zpěvů hrála z playbacku.

Na Szigetu se prolínají všechny hudební žánry

Festival Sziget ve druhém dni pulzoval naplno a kvůli tropickému vedru návštěvníci hojně využívali výhod, které ostrov na Dunaji nabízí. Stále populárnější Sziget pláž byla v obležení, bazén v nadstandardním kempu praskal ve švech a letos prvně nabízená party na parníku křižujícím Budapešť získala obrovské množství fanoušků.

I kvůli počasí neměl jazzový pianista Jamie Cullum pod pódiem plno. Fanoušci se zoufale snažili najít stín, tudíž plochy vystavené slunečním paprskům zůstaly prázdné. Cullum přesto opět potvrdil svou jedinečnost a hudební vyspělost. On a piano jsou dvě neoddělitelné složky. Koncert byl silný a emotivní a Cullum při něm neváhal využít beat boxu i tvrdších hudebních žánrů.

Pro Michaelu Tučovou byl právě jeho koncert jedním z důvodů, proč na Sziget vyrazila, i když jen na dva dny. „Koncert jsem si nechtěla nechat ujít za žádnou cenu. Asi by bylo příjemnější užívat si zeleně a všech dalších atrakcí, které jsou na Ostrově ve stínu u vody. Zážitek z hudby Jamie Culluma a z jeho vystoupení je ale vedle koncertu Pink jedním z nejsilnějších momentů, které jsem na festivalu zažila.“

Na Szigetu se prolínají všechny hudební žánry. Alternativní rock přivezla skotská kapela Biffy Clyro. Trojice se nedávno představila i v Praze, kdy předskakovala koncertu Guns N´ Roses. České publikum si ji poměrně oblíbilo, svědčí o tom i fakt, že v posledních letech se do Čech vrátila hned třikrát.

Na Szigetu bylo na Biffy Clyro vidět, že je koncert baví, komunikovali s fanoušky a předvedli precizně zvládnutou show. Jejich tvrdší muzika jako by rozproudila apatické, horkem znavené Szigeťany. Během koncertu neváhali skákat, dokonce vytvořili na zemi mnohačetnou lidskou veslici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám