Hlavní obsah

Nebe vezme diváky do vesmíru

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodné turné připravila pro své příznivce havířovská poprocková skupina Nebe. Její koncerty, jež se odehrají 15. září v Kravařích, 22. září v Havířově, 26. října v Praze a o dva dny později v Brně, budou připomínat plavbu vesmírnou lodí.

Foto: BrainZone

Havířovská poprocková skupina Nebe.

Článek

„Vyrážíme na turné, jaké ještě nikdo na světě neudělal. Vezmeme všechny návštěvníky naší vesmírnou lodí do vesmíru. Onou lodí je třináctimetrová kopule, pod kterou se bude koncert odehrávat a na které se všude promítají třistašedesátistupňové projekce,“ vysvětlil zpěvák Petr Harazin.

Už své letošní album Souřadnice kapela pokřtila velmi osobitě. Pozvala příznivce do ostravského planetária, kde pro ně odehrála koncert a desku následně pokřtil robot.

Celou věc chystala se společností Future Technology, a když se pak ukázalo, že je možné připravit v podobném duchu následující koncertní turné, nadchla se pro to.

„Ze začátku to celé vypadalo jako sci-fi. Avšak podařilo se nám tuto výjimečnou věc opravdu zrealizovat a nemůžeme se dočkat, až náš raketoplán odstartuje,“ těší se Harazin.

Součástí nadcházející koncertní série budou dva venkovní sety v Havířově a Kravařích, posléze dojde i na venkovní vystoupení na výstavištích v Brně a Praze.

„Tento projekt ale rozhodně nejsou pouze tyto čtyři koncerty. Letošní podzim bereme spíš jako jakýsi start. Naše vesmírná loď nás bude na koncertech provázet minimálně celý příští rok, ať už na jarní části turné, některých letních festivalech a vystoupeních pod širým nebem,“ uzavírá k chystanému turné kytarista skupiny Nebe Štěpán Petrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám