Hlavní obsah

Brutal Assault vyprodal vstupenky, policie posílí hlídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metalový festival Brutal Assault, který se 9. až 12. srpna uskuteční v areálu pevnosti Josefov na Náchodsku, je vyprodaný a pořadatelé upozorňují, že vstupenky nebudou k prodeji ani v místě konání akce. Informoval o tom Radek Pavlovič z pořádající agentury. Na festival se připravuje také policie, která v Josefově posílí hlídky, sdělil Ondřej Moravčík z královéhradecké policie.

Foto: David Taneček, ČTK

Návštěvníci na loňském ročníku festivalu Brutal Assault

Článek

Pořadatelé počet prodaných lístků neuvedli, loni do areálu pevnosti dorazilo zhruba 18 000 lidí, velká část ze sousedního Polska. "Pro lepší komunikaci s návštěvníky z Polska bude společně s českými policisty na festivalu vypomáhat také několik polských policistů, připravené jsou vícejazyčné letáky s varováním před krádežemi a s důležitými kontakty," uvedl Moravčík.

Policie upozorňuje, že zhruba polovina ulic v Josefově bude uzavřená a stanou se z nich parkoviště pro návštěvníky festivalu. "Motoristům, kteří hodlají jen projíždět a nemusí přímo zajíždět do Josefova či Jaroměře, pak doporučujeme, aby zvolili alternativní trasu," uvedl Moravčík.

Festival Brutal Assault, který je jedním z největších metalových festivalů v Evropě, nabídne vystoupení zhruba 110 kapel. Pořadatelé slibují speciální koncerty, například návrat tuzemské metalové formace Master's Hammer, která nehrála naživo od roku 1992. Brutal Assault původně vznikl jako malá akce na Moravě a často měnil místo konání. Přelom přinesl rok 2006, kdy díky atraktivnímu programu do Svojšic u Přelouče dorazilo 7000 lidí. Po přesunu do Josefova jeho návštěvnost ještě vzrostla.

Reklama

Výběr článků

Načítám