Hlavní obsah

V Tasově začíná 25. ročník Besedy u bigbítu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská zpěvačka a pianistka Anna von Hausswolff patří k ozdobám 25. ročníku festivalu Beseda u bigbítu. Začíná v Tasově na Hodonínsku, skončí v neděli nad ránem.

Foto: Aero

Anna von Hausswolff

Článek

Do topolového hájku v podhůří Bílých Karpat zavítají také finští K-X-P nebo američtí Wrekmeister Harmonies. Na festivalu během dvou dní na třech scénách vystoupí dohromady asi 50 skupin a interpretů. Dramaturgie se podobně jako v minulých letech pohybuje mezi žánry, spojuje rockovou i elektronickou hudbu. Českou scénu reprezentují například Priessnitz a Midi lidi, ze Slovenska přijede Katarzia, z Polska RSS Boys.

K oslavám čtvrtstoletí si Beseda u bigbítu nadělila vinylové album s výběrem české hudby. Zisk věnují pořadatelé na charitativní účely. Limitovaná edice bude poprvé v prodeji tento víkend na festivalu.

Vinyl, na který své skladby bez nároku na autorský honorář zdarma poskytla desítka interpretů, odráží podstatu festivalu – mapovat aktuální českou nezávislou scénu, uvedl ředitel přehlídky Tomáš Ševčík.

Tradiční součástí Besedy u bigbítu je soutěž písničkářů a také doprovodný program Apollónova návštěva, který rozšiřuje umělecký záběr přehlídky do nehudebních sfér. Například autorská čtení budou mít v Tasově hned tři držitelé ceny Magnesia litera – spisovatel a nakladatel Martin Reiner, básník Ondřej Buddeus a prozaik Jiří Hájíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám