Hlavní obsah

Festival Letní Letná přivítá artisty, mimy i tanečníky z mnoha zemí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční setkání artistů, žonglérů, herců, mimů, tanečníků či muzikantů Letní Letná vypukne v Praze 17. srpna a potrvá až do 3. září. Celý festival otevře večer 17. srpna speciální program Bestiář, připravený přímo pro Letnou.

Foto: IdilSukan

Cirque Alfonse: Barbu

Článek

Bestiář je společným projektem českých i mezinárodních artistů, který vznikl pod vedením režisérky Firenzy Guidiové z velšského souboru Nofit State Circus.

„Secesní dřevěný Spiegeltent letos opanují hvězdní kanadští vousáči z Cirque Alfonse, kteří nabídnou provokativní burleskní kabaret plný humoru a siláckých kousků Barbu. Francouzsko-belgický soubor Colectiff Malunés přepíše v představení Forever, happily zákonitosti světa pohádek a katalánský Escarlata Circus oslaví v Praze svoje třicátiny lahůdkovým představením, jehož hlavními ingrediencemi budou skoky, balancování, obratnost, krutost a spousta zeleniny,“ řekla za pořadatele Lucie Čunderlíková.

Z domácích umělců se představí třeba Losers Cirque Company s představením Kolaps, v mezinárodním projektu Hit, Tell the difference se setkávají Cirk La Putyka a rwandští Future vision Acrobat.

Foto: Letní Letná

Francouzsko-belgický soubor Colectiff Malunés

Duo Hand to Violin uvede představení s environmentální tematikou Hello, Polly! V pražské premiéře nové představení Hrdinky uvede Cirkus TeTy.

Speciální program je určen i dětem. Představení začínají vždy od 11:00, 14:00, 15:30 a 17:00 a děti budou bavit třeba Václav Strasser, Divadlo Víti Marčíka, Divadlo Tondy Novotného, Bratři v tricku či Teatr Novogo Fronta.

Festival Letní Letná proběhne v Letenských sadech. Vstupenky a všechny detaily najdete na www.letniletna.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám