Hlavní obsah

Angažovaný Mick Jagger

Právo, jaš

Britský rockový hudebník Mick Jagger vydal singl se dvěma novými studiovými skladbami. Jmenují se Gotta Get A Grip a England Lost a jsou inspirovány současnou politickou situací ve Velké Británii i ve světě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Britský rockový hudebník Mick Jagger.

Článek

Texty písní poukazují na dezinformace v médiích, korupci, imigraci, terorismus, porušování lidských práv i na spory ve Velké Británii o brexitu. Jde o první politicky angažované skladby v Jaggerově sólové tvorbě.

Čtyřiasedmdesátiletý zpěvák, který se na nahrávkách zabývá také britským nacionalismem a novou vládní garniturou v Bílém domě, v prohlášení uvedl, že se právě nacházíme v nesnadném úseku našich dějin. Sdělila to stanice BBC.

Na Facebooku pak zpěvák skupiny Rolling Stones upřesnil, že písně napsal letos v dubnu. Ve skladbě England Lost jako host účinkuje britský raper Skepta, laureát hudebního ocenění Mercury Prize za rok 2016. K oběma skladbám byly natočeny i videoklipy. V klipu Gotta Get A Grip hraje herečka Jemima Kirkeová.

Mluvčí kapely Rolling Stones potvrdil, že formace připravuje nové studiové album. I kytarista Keith Richards avizoval, že členové skupiny již brzy poputují do nahrávacího studia. Co bude součástí nové kolekce, nechtěl prozradit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám